dinsdag 31 december 2013

Jubileumeditie Oliebollenrace goed bezocht

Op zaterdag 28 december vond de 40e editie van de Oliebollenrace plaats. Mede door de gunstige weersomstandigheden werd het jaarlijkse hardloopevenement goed bezocht. Bij de senioren ging de eerste plaats naar Sjaak de Bloois. Hij bleef A-selectiespeler Stanley Klop en Paul de Koning voor en schreef deze jubileumeditie op zijn naam. 














De Oliebollenrace is inmiddels een langlopende traditie bij MVV ’27, de eerste editie van dit evenement vond in 1973 plaats en dus waren we dit jaar aan de 40e editie toe. Het parcours is op enkele accenten na onveranderd gebleven en voert de deelnemers langs de velden en accommodatie van onze club. Een ronde is een kleine 1.100 meter lang. 
Om 11:30 uur werd de aftrap gegeven door de jongste jeugd, de Mini-F pupillen en de F-pupillen. Deze allerjongste deelnemers hebben 1 ronde gelopen. Vervolgens loopt het aantal te lopen rondes per categorie op tot 4 rondes bij de senioren. 



Er werd flink gestreden om de bestaande parcoursrecords te verbeteren. Sander Offeringa bleef met 1 seconde achter op het bestaande E-record van Stijn van Wijk. Stijn op zijn beurt lukte het net niet om na het F- en E-record, ook het D-record op zijn naam te zetten. Hij had 7 seconden langer nodig om te finishen dan Jeroen van Vliet in 2001.  

Omdat de weergoden ons deze zaterdag goed gezind waren, werd deze Oliebollenrace over het algemeen goed bezocht. Maar liefst 201 deelnemers trokken dit jaar de hardloopschoenen aan.
Er waren bijvoorbeeld 9 spelers van de A1 aanwezig en ook de categorie C/B jongens mocht dit jaar veel deelnemers verwelkomen. In deze categorie was de uitslag een opvallende, alle ereplaatsen gingen naar een De Koning; Kees de Koning werd 1e, Alec de Koning 2e en Thom de Koning 3e.

De nummer 1 van de C, Sjors Vreugdenhil, kon met een mooie tijd van 12:57 niet tippen aan het parcoursrecord 12:02, wat sinds 1983 en dus al 30 jaar (!) op naam staat van Gert-Jan de Lijster.

Daarnaast waren er dit jaar veel vrouwelijke deelneemsters aanwezig. Vooral VR1 verdient een speciale vermelding, zij waren met liefst 14 speelsters aanwezig! Trainer Joost van Ast fungeerde in eerste instantie als echte haas voor "zijn meiden", maar moest, naar eigen zeggen, na 2 ronden zelf gehaasd worden door Melissa van der Zwan. Joost volbracht de 4 ronden overigens in een mooie tijd van 19:59.

Ineke van der Zwan heeft niet alleen het voetbalstokje, maar ook die van de oliebollenrace aan beide dochters overgedragen. Na jarenlang zelf bovenin de ranglijsten te hebben gestaan, stonden nu dochters Melissa (2e bij de Vrouwen) en Britt op het ereschavot. Britt ging niet alleen naar huis met de 1e plaats bij de meiden B/C, maar verbrak ook nog het parcoursrecord (9:11), dat sinds 1990 op naam stond van Diana Waasdorp (9:29).

Nieuw dit jaar was de Jeugd G categorie, waarbij nieuwkomer Kevin Swemstra een buitengewoon strakke tijd van 4:31 neerzette.
Alle uitslagen, tijden en foto’s zijn terug te vinden op onze speciale Oliebollenracepagina: http://www.mvv27.nl/_oliebollenrace.html.



Na afloop van de prijsuitreikingen was het tijd voor de Eindejaarsborrel.
Omdat voorzitter Rita van Hardeveld een weekend in Londen verbleef sprak Stephan Moerenhout enkele woorden namens het bestuur en werd vervolgens het glas geheven op een gezond en sportief 2014. Het bleef vervolgens nog lang gezellig in de kantine. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten