zondag 1 december 2013

TAVV en MVV ’27 boeien het publiek niet

Hoofdsponsor: BVB Substrates

De wedstrijd TAVV - MVV ’27 was zo’n wedstrijd die je zo snel mogelijk wilt vergeten. Het duel tussen twee worstelende teams kon het publiek nauwelijks boeien. Weinig vlotte doordachte aanvallen en heel veel verkeerde passes. Als toeschouwer hoop je nog op een opleving, maar deze bleef de gehele wedstrijd uit. Na 90 minuten afzien floot scheidsrechter Remco van der Hul voor de laatste maal en mochten de toeschouwers eindelijk naar huis.

Toch moet dit niet te zwaar opgenomen worden, want iedere week is er weer een nieuwe kans om herstel te tonen. Dit soort wedstrijden komen nu eenmaal voor. Je kunt dan cynisch commentaar leveren langs de lijn, maar de acteurs binnen de lijn moeten het doen en zij zouden ook wel beter voor de dag willen komen. De inzet en wil was zeker aanwezig, maar het kwam helaas nauwelijks uit de verf.

Na 18 minuten was de eindstand reeds een feit. In de 14e minuut was er bij het wegwerken van de bal te veel twijfel in de Maaslandse verdediging en dat gaf TAVV-aanvaller Stefan Rijsdam de gelegenheid de bal fraai over doelman Teko Malanda te tikken (1-0).

Vier minuten later mocht Abdulrachman Yildiz aan de linkerzijde een loepzuivere voorzet geven die even fraai door Joey van Oosten werd afgerond (1-1).

Zoals geschreven was de wil zeker aanwezig en beide ploegen zochten continu het vijandige doel, zonder verder nog ’n kans te creëren.

De tweede helft gaf een iets betere spelniveau te zien, maar nog altijd niet hoogstaand.

In de 73e minuut kwam MVV ’27 goed weg. Fanny Waandels liet van zo’n 25 meter een schot los dat onderweg door een ploeggenoot van richting werd veranderd. De hierdoor kansloze Teko Malanda zag tot zijn vreugde dat de paal hem assistentie verleende en kon de bal vervolgens eenvoudig oppakken.

In de laatste tien minuten moest de Maaslandse doelman nog enkele malen doeltreffend optreden om TAVV van de overwinning te houden. Dat had voor de thuisploeg dan ook te veel van het goede geweest, want beide teams verdienden vanmiddag eigenlijk niet te winnen. De 1-1 was een uitstekend verdeling gezien het krachtsverschil tussen beide ploegen.

Opstelling: Teko Malanda, Stanley Klop, Abdulrachman Yildiz (Joost Spruijt), Lars Kloet, Jeffrey Wupkes , Lourens van Rooijen, Dion Dickhoff, Coen Hordijk, Roberto van der Pol, Milano Naarden en Joey van Oosten (Leon van Kersbergen).