Pupil van de week: Coen Voorham (E2)
Wedstrijdbalsponsor: Fam. Huiskes
Een prachtig gebaar van oud secretaris/erelid en zijn vrouw,
die vele jaren in de kantine heeft gestaan

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft MVV ’27 verzuimt het laag geklasseerde DUNO met een nederlaag naar huis te sturen. De thuisploeg speelde een van haar mindere wedstrijden van het seizoen. Daarentegen speelden de gasten uit Den Haag met een stevige inzet, waar de meer technisch geschoolde spelers van MVV ’27 de grootste moeite mee hadden. Gezien de stand op de ranglijst kon zo’n type wedstrijd verwacht worden, want voor DUNO wordt het de hoogste tijd om het puntenaantal op te voeren om uit de gevarenzone weg te komen.

Zoals verwacht mocht worden zocht MVV ’27 direct de aanval, maar er was geen doorkomen aan in de zestien van de Hagenaars.

De Maaslanders hadden een licht overwicht, maar DUNO kon ook haar kansen noteren. Al in de 7e minuut kopte Jonathan Roeleveld uit een hoekschop van Erwin van der Harst naar de eerste paal, maar Teko Malanda kon redding brengen.

Een directe vrije trap, halverwege de eerste helft, van Abdurrahman Yildiz werd door DUNO-keeper Mauro Bos net over de lat getikt. De Maaslanders kwamen wel steeds beter in de wedstrijd, maar kansen leverde het verder niet meer op.

Tien minuten voor de rust haalde Elyseo van der Graaf hard uit met links, maar tot opluchting van MVV ’27 verdween zijn poging net naast de paal. Trainer Dick Boereboom van DUNO moet met tevredenheid geconstateerd hebben dat zijn team na de forse nederlagen tegen Lyra (5-2) en TAVV (0-4) van de afgelopen weken een sterke wil tot overleden toonde.

Tussen de bedrijven door moest scheidsrechter Burema weliswaar streng optreden, wanneer de inzet van de gasten wat te fanatiek werd doorgevoerd, maar de leidsman handelde dit bekwaam af en toonde waar nodig een gele kaart.

Topscorer Milano Naarden had al snel na de rust de kans de score open te breken, maar de op hem breed gelegde bal verdween naast de paal.

Het werd zo’n wedstrijd waarin de eerst scorende ploeg als winnaar uit de strijd zou komen, maar die treffer zou er niet komen. MVV ’27 mocht zelfs nog van geluk spreken dat DUNO er niet met de winst vandoor ging. De behendige Elyseo van der Graaf zag zijn schot hard voorlangs gaan, de tweede paal op zo’n 20cm missend.
Uiteraard heerste er na het laatste fluitsignaal teleurstelling bij spelers, begeleiding en supporters van MVV ’27. Desondanks kan men met opgeheven hoofd terugkijken op een uitstekende eerste helft van de competitie.

De opstelling: Teko Malanda, Abdurrahman Yildiz, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Stanly Klop, Coen Hordijk, Dion Dickhoff, Joey van Oosten (Roel Nooteboom), Lourens van Rooijen (Leon van Kersbergen), Milano Naarden en Roberto van der Pol.