zondag 1 december 2013

5 historische mijlpalen vóór de start van het ‘Klubblad’

Per 1 januari krijgt MVV ’27 een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief vervangt het huidige papieren clubblad. De komende periode duiken we in het verleden van ons clubblad. De leukste en interessantste wetenswaardigheden verschijnen op onze website, in de laatste nummers van het clubblad én in de eerste exemplaren van onze aanstaande digitale nieuwsbrief.

In dit artikel werpen we een blik op vijf historische mijlpalen vóór de start van het ‘Klubblad’.

1. Het idee ontstaat
Wanneer: Bestuursvergadering op woensdag 26 februari 1958
Waar: Ten huize van voorzitter Kardien van der Hoek
Gerard Muilwijk stelt voor om wekelijks een krantje aan de leden uit te reiken, waarin opgenomen alle belangrijke zaken betrekking hebbende op MVV 27. Hierop zal nog nader worden teruggekomen.

2. Piet Broekman onderzoekt
Wanneer: Ledenvergadering op vrijdag 5 september 1958
Waar: Trefpunt
Piet Broekman vraagt of het niet mogelijk is om een clubblad uit te geven. “Dit zal veel onkosten met zich meebrengen”, aldus voorzitter Kardien van der Hoek. “En is er voldoende medewerking om de uitgave rendabel te maken?”, vraagt de voorzitter zich af. Piet zal de komende tijd onderzoeken wat voor onkosten zo'n blad met zich mee zullen brengen en of er genoeg medewerkers te vinden zijn.

3. Contributieverhoging van 5 cent per week
Wanneer: Bestuursvergadering  op dinsdag 6 februari 1959
Waar: Ten huize van penningmeester Gerrit Quak
Tijdens de bestuursvergadering volgt een lange discussie over een contributieverhoging van 5 cent (in guldens) per week. Daar men een clubblad wil gaan maken dient er een stencilmachine gekocht te worden. Allemaal kosten die de verhoging tot 20 cent per maand rechtvaardigen volgens Gerard Muilwijk.

4. Aankondiging eerste clubblad, kosten per jaar: 150 gulden
Wanneer: Bestuursvergadering op dinsdag 31 maart 1959
Waar: Ten huize van tweede voorzitter Albert Zuidema
Voorzitter Gerard Muilwijk deelt het bestuur mede dat volgende week het eerste clubblad van MVV’27 zal verschijnen. De voorlopige redactie zal gaan bestaan uit Maarten van den Berg, Wim Doelman, Piet Broekman en Daan van Hemert. Het stencilen zal verzorgd worden door de heer Van der Lely op een stencilmachine van een jongelingsvereniging. De kosten zijn 4 à 5 cent per blad. Uitgaande van 40 bladen in één jaar komt dit neer op ca 150 gulden.

5. Uitgave eerste ‘Klubblad’
Wanneer: Maandag 6 april 1959
Het eerste ‘klubblad’ van MVV '27 verschijnt en wordt aan leden en donateurs verstrekt. De redacteur spreekt de worden: "Hulde aan hen die de moed opbrengen om deze lang gekoesterde wens vorm te geven. Moge de opzet van de initiatiefnemers het interne verenigingsleven stimuleren".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten