zondag 8 december 2013

MVV ‘27 te sterk voor DSVP

Hoofdsponsor: BVB Substrates

In een nat en waterkoud Pijnacker heeft MVV ’27 zich knap hersteld van de mindere wedstrijd van een week eerder in Ter Aar. Met een verdiende 0-3 zege op het laag geklasseerde DSVP keerde het team van trainer Martin Vermeer huiswaarts.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had de thuisploeg een licht overwicht, waarbij het zomaar op voorsprong had kunnen komen. Doelman Teko Malanda verwerkte een terugspeelbal met te veel nonchalance en dat is een eigenschap die hij beter snel kan afleren. Nu was de paal nog de reddende engel, maar voor hetzelfde geld had er na drie minuten spelen al een 1-0 stand op het bord gestaan.

In het verdere verloop van de wedstrijd liet hij zien de terechte eerste keuze in het doel te zijn, want met knappe reddingen hield hij gedurende de rest van de wedstrijd de nul vast.
DSVP’er Bas van der Meide zag in de 10e minuut zijn pegel net over de lat scheren en enkele minuten later was het Michiel Draaisma die de bal krullend richting de kruising verzond, maar de Maaslandse doelman kon de bal daar sierlijk vandaan tikken.

Halverwege de eerste helft kwam Joost Spruijt in een onschuldig duel hardhandig in botsing met zijn tegenstander. De onfortuinlijke linkervleugelverdediger hield er een gebroken oogkas en jukbeen aan over en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Even later moest ook DSVP-speler Luuk Louter dizzy naar de kant.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam MVV ’27 beter in het spel en wist het zelf ook kansen te creëren. Een fraaie solo van Lourens van Rooijen eindigde met een schot dat een prooi werd voor DSVP-goalie Joey Wigt.
Na nog een vlammend schot in de 43e minuut van Michiel Draaisma dat net over de lat scheerde, kwamen de gasten in de extra tijd op voorsprong. De voor Joost Spruijt ingevallen Abdurrahman Yildiz gaf van links een strakke voorzet waar Roberto van der Pol wel raad mee wist (0-1).

In het tweede bedrijf kreeg MVV ’27 al snel de kans de score verder op te voeren. Roberto van der Pol gaf de bal breed op Milano Naarden die recht voor het doel van DSVP net naast de verkeerde kant van de rechterpaal mikte.
In de 62e minuut kreeg de Maaslandse topscorer een herkansing. Bij een directe vrije trap op 25 meter afstand van het DSVP-doel joeg hij de bal langs de kansloze Joey Wigt in de rechterkruising (0-2), zijn tiende treffer inmiddels.

Met meer slimheid in de voorste gelederen had de score verder opgevoerd kunnen worden, maar er kwam nog maar één treffer bij. In de 72e minuut zag Roberto van der Pol zijn poging gekeerd worden, maar Lourens van Rooijen stond op de juiste plek om via de lat binnen te knallen (0-3).
DSVP verdiende voor haar inzet zeker een eretreffer, maar deze zou er niet komen. Invaller Tom Bukman werd vrij voor de Maaslandse doelman gezet, maar Teko Malanda kwam met een sterke reflex als winnaar uit de strijd.
Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Arie Lingen het sportieve duel naar het einde.

De Maaslandse opstelling: Teko Malanda, Joost Spruijt (Abdurrahman Yildiz), Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Stanley Klop, Coen Hordijk, Robert van Mierlo (Joey van Oosten), Dion Dickhoff (Roel Nooteboom), Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Roberto van der Pol.

Op 14 december om 14:30 uur staat MVV ’27 – DUNO op het programma.