MVV ’27 verslaat koploper HVC ‘10

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Westland Bloemen Export (WBE)
Pupil van de week: Jessy Rodenrijs (F3)

Het duel tussen de nummer 3 van de ranglijst en de kersverse periodewinnaar werd een 1-0 overwinning voor thuisploeg MVV ’27. In een spannend duel waren de ploegen aan elkaar gewaagd en de meest gelukkige mocht uiteindelijk de drie punten bijschrijven.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan van der Graaf gaven beide ploegen direct hun bedoelingen weer en kozen meteen voor de aanval. Ondanks deze positieve werkwijze kregen beide doelmannen in het eerste half uur nauwelijks een kans hun klasse te tonen. Een schot van Leroy Smits na 10 minuten verdween ruim ’n meter naast het Maaslandse doel en dat was het dan.

In de 38e minuut brak Steven Wapenaar na een goede Hoekse aanval door en kon doelman Teko Malanda zijn inzet nog net wegtikken.

Een minuut later was het aan de andere kant raak. De prima spelende Lourens van Rooijen werd op rechts de diepte ingestuurd. Zijn schot kon door doelman Dani van der Knijff wél gekeerd worden, maar niet klemvast. De rebound werd hard binnen geschoten door de meegelopen Roberto van der Pol (1-0).

Met nog vier minuten te spelen voor de rust zag HVC ’10-aanvaller Leroy Smits zijn schot bij de tweede paal door het aluminium gekeerd worden. De terugspringende bal werd vervolgens door Remco Koornhof van dichtbij tussen de palen gericht, maar nu stond verdediger Lars Kloet op de doellijn een Hoekse treffer in de weg.

Op slag van rust was er een pittig duel op het middenveld tussen Jeffrey van den Bos en de te laat inkomende Robert van Mierlo. Scheidsrechter Van der Graaf zag er vermeende opzet in bij de Maaslandse middenvelder in en toonde de rode kaart.

De tactiek voor de tweede helft moest nu met een voorsprong en een onderbezetting door trainer Martin Vermeer aangepast worden. Dat betekende echter niet dat MVV ’27 de verdedigende stellingen opzocht. Waar het mogelijk was, trok men ten aanval. HVC ’10 wist even niet wat het overkwam, want in de eerste vijf minuten kwamen de gastheren diverse keren geregeld op hun speelhelft en dat niet zonder gevaar.

Natuurlijk zochten de gasten ook de aanval om de achterstand weg te werken. Er ging zeker dreiging van uit, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. De grootste kans die zij kregen ontstond toen Teko Malando een terugspeelbal van Roel Nooteboom te verwerken kreeg. De doelman trapte deze vervolgens in de voeten van Remco Koornhof, maar de Hoekse aanvaller was te gehaast en mikte deze 100% kans net naast het Maaslandse doel. MVV ’27 kwam met de schrik vrij. Geluk speelde in dit geval zeker een rol, maar gesteld mocht tevens worden dat de Maaslanders vandaag een prima pot speelde.

Desondanks was het laatste fluitsignaal van arbiter Van der Graaf een welkome opluchting.

De opstelling van MVV ’27 was: Teko Malanda, Joost Spruijt (Abdurachman Yildiz), Jeffrey Wupkes, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Coen Hordijk, Robert van Mierlo, Roberto van der Pol, Joey van Oosten, Milano Naarden (Adam van Buuren) en Lourens van Rooijen.