zaterdag 9 november 2013

Lyra te zwak voor MVV ’27: 2-5

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Op een koud sportpark “de Zweth” heeft MVV ’27 de derde plaats in de tweede klasse kunnen handhaven.

Zonder de geschorste Robert van Mierlo; hij werd uitstekend vervangen door Abdurrahman Yildiz, begon MVV ’27 enigszins aarzelend aan deze wedstrijd. De druk naar voren werd wel gepoogd uit te voeren maar Lyra had daar in eerste instantie een goed antwoord op. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg maar Yasin Özkök had zijn vizier nog niet scherp staan. Kort daarop creëerde MVV ’27 een eerste kansje, maar Milano Naarden kon een strakke voorzet van rechts niet afdoende verwerken. MVV ’27 werd sterker en al in de vijfde minuut werd een corner van Yildiz uitstekend ingekopt door aanvoerder Roel Nooteboom. 0-1. Het niveau van de wedstrijd werd daarna niet beter vooral ook omdat Lyra toch steeds een vrije man op het middenveld kon vinden, waardoor er van echte druk naar voren van Maaslandse kant te weinig sprake was. Lyra kon aanvallend echter te weinig brengen, slechts over rechts had Joost Spruijt het niet gemakkelijk tegen de snelle rechtsbuiten Özkök, om gevaarlijk te worden en had verdedigend teveel overtredingen nodig om de wedstrijd leuk te maken. De scheidsrechter gaf in de eerste helft twee gele kaarten aan de thuisploeg wegens stevig inkomen van achteren.

Na de thee leek de wedstrijd al na een kwartier beslist, want in de 60e minuut wist Coen Hordijk een mooie aanval over rechts doeltreffend af te ronden en de 0-2 aan te tekenen. Helaas voor de MVV ’27 aanhang werd een minuut later de aansluitingstreffer al gescoord uit een strakke corner van de gastheren. Daarna werd de wedstrijd sterk beïnvloed door de scheidsrechter. In de 64e minuut zag hij een gele kaart in de (lichte) overtreding van Mark de Waal, die het veld moest verlaten omdat hij in de eerste helft ook al geel had gekregen. Roel Nooteboom miste helaas de penalty, die het gevolg was van eerder genoemde overtreding. Een minuut later werd deze misser door dezelfde Nooteboom goed gemaakt, na een uitstekende vrije trap van Appie Yildiz.

Helaas zag de scheidsrechter twee minuten later een onschuldige duw van Joost Spruijt in de zestien aan voor een zware overtreding en gaf Lyra een penalty. Lyra Man of the match Coen van Mil liet dit buitenkansje niet liggen en leek het potje toch nog spannend te maken . 2-3.

Degene die het scorebord bediende leek over voorspellende gaven te beschikken want de getoonde 2-5 werd de uiteindelijke eindstand, na twee fraaie treffers van Milano Naarden in respectievelijk de 81e en de 91e minuut. Tevreden over het resultaat, maar minder tevreden over het vertoonde spel kon de ploeg van Martin Vermeer huiswaarts keren. Vermeer na afloop : “Ik miste de scherpte van vorige week, maar constateer tegelijk dat we een sterke en brede selectie hebben, die ook minder goede wedstrijden tot een goed einde weten te brengen”.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het lastige Valken uit Leiderdorp. Laten we hopen dat MVV ’27 de ongeslagen status thuis weet vast te houden.