MVV ’27 kansloos ten onder tegen Valken ’68: 1-3

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Westland Bloemen Export (WBE)
Pupil van de wee: Luuk Vreugdenhil (E1)

Zonder aanvoerder Roel Nooteboom ( vakantie) heeft een zwak spelend MVV ’27 geen vuist kunnen maken tegen de gasten uit Valkenburg. Al in de vierde minuut moest doelman Teko Malanda gestrekt naar de bovenhoek om een vroege tegentreffer te voorkomen. De thuisploeg kwam niet lekker in de wedstrijd, kon onvoldoende druk naar voren uitoefenen waardoor Valken ’68 ongestoord kon aanvallen. Met twee hele snelle buitenspelers werd de Maaslandse verdediging steeds vaker onder druk gezet. Na opnieuw een snelle aanval in de 15e minuut, waaruit een corner ontstond, kon Lars van Bommel de 0-1 laten aantekenen en daar was niets op af te dingen.

Kort daarop kon de verdediging de bal niet goed kwijt en werd er balverlies geleden op het middenveld, waarna Mark Kabelaar namens de Valken opnieuw de kwaliteit van de Maaslandse doelman kon testen. Heel langzaam wist MVV ’27 onder de druk vandaan te kruipen. En er ontstonden zowaar wat kleine kansjes. Een vrije trap van Milano Naarden werd door de Valken goalie nog goed gekeerd, maar na een fraaie actie van dezelfde Naarden in de 27e minuut werd hij met een strakke schuiver gepasseerd: 1-1.

Lang kon MVV ’27 niet van de gelijke stand genieten want een fraaie trap van de rechtsbuiten van Valken werd heel goed ingekopt door Ronald Kuyt. 1-2 na 33 minuten.

Op slag van rust leek MVV ’27 toch nog langszij te komen na goed doorgaan van Joey van Oosten, maar de bal ging net naast.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, waarbij de verdedigers van MVV ’27 te vaak met een man- meer situatie geconfronteerd werden. Op een klein kansje van Milano Naarden na wist de thuisploeg geen potten te breken en het was dan ook niet verrassend dat Valken de 1-3 scoorde, nadat Ricardo Vrijbrief een nagenoeg vrije doorgang door het midden kreeg. (60e minuut) Ondanks wissels aan Maaslandse kant werd steeds duidelijker dat de eerste thuisnederlaag van het seizoen eraan zat te komen.

In de slotfase liep Roberto van der Pol nog tegen een onnodige gele kaart aan maar meer wapenfeiten vielen eigenlijk niet te noteren. Door dit verlies schuift de top vijf in de klasse 2C weer wat dichterbij elkaar, want SVC'08 en VDL maakte geen fouten. De ploeg van Martin Vermeer heeft twee weken de tijd om zich te herstellen want het volgend weekend is men vrij.

Opstelling MVV’27: Malanda, Yildiz ( 70’ Spruit), Wubkes ( geel 40’), Bouter, Kloet, Dickhof ( van Buuren 74’), Hordijk, van Oosten, Naarden, van der Pol ( van Kersbergen 85’) en van Rooijen.