donderdag 1 mei 2014

Oud-succestrainer MVV ’27 Gerrit van der Klooster (87) overleden

Tot ons grote leedwezen bereikte ons deze week het droevige bericht dat op zondag 27 april 2014 Gerrit van der Klooster is overleden. Mensen die al (veel) langer bij onze club rondlopen, weten uiteraard dat de heer Van der Klooster trainer van MVV ’27 was van 1969 tot 1971. Hij  was in Maasland de opvolger van Jan Seton en voor MVV ’27 een succesvolle oefenmeester.

Gerrit van der Klooster was een oud-linksbuiten van DHC en 23 jaar lid van die vereniging geweest. Hij speelde in Delft dertien jaar in het eerste elftal. De laatste drie jaar nog na de invoering van het betaalde voetbal. Van der Klooster was 43 jaar oud toen hij bij MVV ’27 belandde en reeds 10 jaar als trainer actief geweest bij Wippolder, Oliveo en Celeritas (Den Haag).

De heer Van der Klooster was een rustige man en fijn begeleider. Hij promoveerde in mei 1970 met onze club via een al even onvergetelijke  als legendarische 1-3-zege op Rozenburg al in zijn eerste seizoen naar de derde klasse van de KNVB (zie afbeelding, staand tweede van links). De spelers roemden hem na het kampioenschap. Hij had er voor gezorgd dat de spelers een ijzersterke conditie hadden en sommige wedstrijden op fitheid in hun voordeel konden beslissen.

Een klein jaartje later was zijn vertrek bij onze club er toch eentje met een voor hem toch wat wrang bijsmaakje. Sandor Popovics volgde Van der Klooster, die zelf in januari al had aangegeven zijn contract per 1 mei 1971 te beëindigen, op verzoek van het bestuur exáct op die datum op. Popovics profiteerde daarmee van de enorme bekersuccessen die MVV ’27 in het korte restant van datzelfde seizoen nog zou boeken. Het bereikte zelfs de halve finale (!) van de strijd om de KNVB Beker, die op het terrein van ’s Gravenzandse sv met 2-0 werd verloren van toenmalig amateurtopclub Zwart Wit ’28. Van der Klooster vertrok na MVV ’27 naar vv ’s-Gravenzande.

Een andere link van Gerrit van der Klooster met MVV ’27 is overigens schoonzoon Koos Vermeulen (Koos Titio). Koos is al jarenlang getrouwd met de dochter van de heer Van der Klooster, Coby Vermeulen-van der Klooster. Wij wensen uiteraard de nabestaanden en met name Koos en zijn vrouw heel veel sterkte om dit verlies te verwerken!

U kunt afscheid nemen van de heer Van der Klooster op donderdag 1 mei van 15.00 uur tot 16.00 uur in WoonZorgcentrum De Buytenweye in Delft. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag 2 mei, voorafgaand aan de crematie, vanaf 12.30 uur plaats in de aula van crematorium Iepenhof in Delft.


Bekijk alle informatie op de rouwkaart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten