zondag 4 mei 2014

MVV ’27 en DSVP in evenwicht

De beide ploegen die elkaar op Sportpark De Commandeur bestreden, snakken kennelijk naar het einde. Negentig minuten lang werd er met de nodige inzet gestreden, maar het beste is er al een tijdje vanaf. Uiteindelijk werd een 2-2 overeengekomen en dat was voor beide teams aanvaardbaar. DSVP wond zich overigens nog op over de twee kalktrappen die aan de Maaslanders werden gegeven, maar de kritiek kon door scheidsrechter Cees Post na afloop eenvoudig worden gepareerd: “Bij de eerste gegeven penalty was de verdediger van DSVP iets te laat en raakt alleen zijn tegenstander én de tweede had te maken met het feit dat een verdediger bij een voorzet zijn lichaam wegdraaide en vervolgens de bal op de uitgestoken hand kreeg”.

MVV ’27 kreeg direct in de eerste minuut al een scoringskans. Mark Akkerman gaf een puntgave voorzet aan Erik van Geest, maar dienst inzet kwam niet verder dan de benen van keeper Joey Wigt.
Twee minuten later was het raak aan de andere kant. De thuisploeg kreeg een bal niet weg uit de eigen defensie en Michiel Draaisma was er als de kippen bij om de 0-1 op het bord te knallen.

Tot een klein half uur op de klok gebeurde er niet veel wat de toeschouwers beroerde. Vervolgens bracht Jeffrey Wupkes de bal in de zestien waar verdediger Bas van der Meide in een duel zijn tegenstander Milano Naarden raakte in plaats van de bal. Het slachtoffer nam zelf plaats achter de bal en liet de Pijnackerse doelman kansloos (1-1). Voor de rust had Roberto van der Pol (schot op de doellijn gered) en Erik van Geest (niet de juiste richting) de score een iets prettiger aanzien kunnen geven, maar het gebeurde niet.

Na de theepauze zochten beide teams toch weer verbeten naar een treffer. Naast de Maaslandse mogelijkheden van zowel Mark Akkerman (net over) en Abdulrachman Yildiz (zag zijn voorzet op de lat eindigen) stond een reële kans van Nick Jense die de bal richting de tweede paal stuurde, maar het doel net miste.

Bij een kopduel tussen de achteruit lopende DSVP’er Constantijn Molengraaf en de naar voren stappende Jeffrey Wupkes kletsen de hoofden tegen elkaar. Beide spelers werden opgeknapt, maar binnen ’n minuut werd Wupkes uit voorzorg toch naar de kant gehaald. Vervanger was Hakan Copur die nog ’n klein kwartiertje speeltijd gegund werd in verband met zijn naderend afscheid. Binnen tien minuten kon hij zich laten bejubelen. Roberto van der Pol had een voorzet in gedachte, maar deze werd op onjuiste wijze onderbroken door Gerben van Rossum die de bal weliswaar niet vrijwillig op de hand kreeg. Hakan Copur werd door zijn teamgenoten naar voren geschoven als penaltykiller en stelde ze niet teleur (2-1).

DSVP had er de pest in na de in hun ogen onterechte pingels, maar het kon uiteindelijk tevreden zijn toen men tegen sluitingstijd op gelijke hoogte kwam. Michiel Draaisma soleerde zich door de MVV ’27-defensie en vond de verre hoek met zijn schot (2-2).

Opstelling: Glenn Mostert, Abdulrachman Yildiz, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes (Hakan Copur), Lars Kloet, Erik van Geest, Dion Dickhoff, Joey van Oosten (Jordy Lems), Mark Akkerman, Milano Naarden en Roberto van der Pol (Lourens van Rooijen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten