maandag 19 mei 2014

MVV ’27 9 kampioen!


Wie zaterdagmiddag bij MVV ’27 was, kan het niet gemist hebben: het 9e van MVV’27 is zaterdag kampioen geworden. Zonder zelf te spelen, haalden de Maaslanders zaterdagochtend de titel in Vlaardingen binnen. Ze schreven daarover het volgende fraaie sfeerverslag.

Zaterdag 17 mei verzamelde het negende van MVV ’27 zich om 09.10 uur op de fiets bij ‘Maasland Viaduct.’ Het kon namelijk weleens een hele speciale dag gaan worden. Na er vele jaren net naast te hebben gegrepen met de vervloekte 2e plaatsen, kon het team zaterdag eindelijk het kampioenschap gaan pakken. 

Het zag er toch een paar weken geleden heel anders uit. Na een uitstekende start met een lange ongeslagen status zaten we in een flinke dip. Er werden overal punten verspeeld en zelfs verloren van de nummer laatst. Het kampioenschap leek weer aan onze neus voorbij gaan. Maar na een fantastische kraker vorige week op veld 1 tegen Excelsior Maassluis, wat onze directe concurrent is, komen we op 3 punten voorsprong op de Maassluizers. Zij hebben alleen nog 1 wedstrijd in te halen. En daarom zitten we op de fiets richting Vlaardingen. Daar speelt Excelsior Maassluis tegen CION. Bij een gelijkspel of winst voor CION zouden wij kampioen zijn. Bij winst voor Excelsior Maassluis zou er een beslissingswedstrijd volgen. 

Eenmaal aangekomen zakte de moed in de schoenen. CION had maar 10 man en een keeper zonder handschoenen. We hadden ons al bijna neergelegd bij een flinke zege voor Excelsior. Maar niks bleek minder waar, want CION speelde zeker niet slecht, het was vooral Excelsior dat vrijwel niks creëerde. Tussendoor kwamen er gelukkig nog wat CION-spelers bij. En opeens was daar een steekpaas dwars door het midden van de verdediging van Excelsior en de kleine snelle spits van CION schiet hem erin! 1-0, dat hadden we niet verwacht. Er werd licht gejuicht en de hoop groeide weer. Snel maakte Excelsior weer gelijk en de spanning werd groter. Nog in de eerste helft scoorde CION opnieuw en weer stonden ze voor. Rust. 

In de tweede helft hadden de CION-spelers een echte keeper geregeld en stonden de Vlaardingers er klaar voor om ons het kampioenschap te bezorgen. Excelsior dacht daar alleen iets anders over en maakte snel de 2-2. De spanning was nu al bijna niet meer te houden en elke 10 seconde werd er op de klok gekeken of het al tijd was. CION begon goed te combineren en Excelsior was niet langer de bovenliggende partij. En snel daarna werd het dan ook 3-2! Nu mocht het toch niet meer misgaan? Je zag ook aan de spelers dat dit niet zomaar een wedstrijdje in de 7de klasse was. Excelsior werd zenuwachtig en spelers begonnen te schelden op elkaar. Het liep niet meer. Toch wisten ze zich te herpakken en opeens ligt die 3-3 erin. Shit. Niet toch in de laatste minuten? IJsberend liepen we langs de kant. En een paar minuten voor tijd gebeurde het. CION scoort 4-3!! Excelsior breekt. Het is nu alleen nog maar wachten totdat de scheidsrechter de mond op de fluit zet en ons feest kan beginnen. 

Zaterdag 17 mei 11.30 uur vindt de scheids het genoeg en blaast af. MVV 9 is KAMPIOEN! Eindelijk! Na al die jaren van net niet is de titel nu van ons. Na een klein feestje met een paar pilsjes in Vlaardingen wordt de terugtocht ingezet naar Maasland. Het feest kon beginnen. Op het mooie MVV- terras in een heerlijk zonnetje met pitchers en bittergarni's. Het was een fantastisch feest, die 's avonds nog werd doorgezet op het verjaardagsfeestje van onze biercaptain. 

Helaas kon niet iedereen van ons team erbij zijn. Dit vanwege vakantie of werk. Maar het is ons allemaal gegund. Gefeliciteerd mannen! Ook iedereen bedankt die ons dit jaar heeft aangemoedigd, voor de felicitaties, de pitchers en het eten. MVV ‘7 natuurlijk ook bedankt. Dit vergeten we nooit meer! Kampioen '13/'14 van de 7e klasse!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten