zondag 11 mei 2014

MVV '27 laat DUNO alsnog ontsnappen (1-1)

De wedstrijd, waarin alleen voor DUNO belangen speelde, was niet al te best. Van de Hagenaars werd in eerste instantie meer drang naar voren verwacht, maar mogelijk speelden de zenuwen een te grote rol. De Maaslanders toonden een beter verzorgd spel, maar dat leverde weinig rendement op. Tegen het slot van de wedstrijd werd het voor het in degradatienood verkerende DUNO nog even spannend toen MVV '27 op voorsprong kwam, maar een penalty in blessuretijd gaf de thuisploeg toch weer adem. Zij zullen nu in de nacompetitie het vege lijf dienen te redden.

De wedstrijd begon een half uur te laat. Scheidsrechter Orlando Fonseca uit Spijkenisse reed zich, net als vele Maaslandse supporters, vast in allerlei omleidingen in de Hofstad. Precies om drie uur kon er afgetrapt worden in een regen- en stormachtig herfstdecor. DUNO kon in de 3e minuut al juichen toen Norvin Mercera de bal langs doelman Glenn Mostert schoof. Echter de aanvaller ontving het leer duidelijk in buitenspelpositie en werd terecht teruggefloten. Diezelfde Mercera kreeg in de 14e minuut weer een dot van een kans, maar nu werd zijn schot voor de doellijn weggetrapt door de voor het eerst in de basis gestarte verdediger Harm Voogt. Aan Maaslandse kant zag Milano Naarden tweemaal een schot naast gaan, waarbij eenmaal de Haagse doelman Mauro Bos zijn reflexen moest gebruiken.

De tweede helft zakte het niveau enkele treden en leek het een kwestie van uitspelen. Men wist na 'n kwartier dat de andere degradatiekandidaat met 3-2 had verloren en dat werd ook naar de spelers van DUNO medegedeeld. Op een gelijkspel aansturen leek dan wel een logische optie, maar men bleef doodsbang voor de Maaslanders die vrijuit konden gaan. Die angst was niet ongegrond, want in de 88e minuut trof aanvoerder Roel Nooteboom koppend doel uit een corner van Robert van Mierlo (0-1). Fabian Vermeer had de schade voor DUNO nog verder kunnen opvoeren, maar zijn treffer na een voorzet van Leon van Kersbergen, werd wegens buitenspel terug gefloten.

De Hagenaars bleven er bijna in, maar kwamen in de blessuretijd alsnog langszij. Bij het voorgeven van de bal door Jedsel Markes kwam deze tegen de hand van de vallende Jeffrey Wupkes. Arbiter Fonseca wees naar de stip en Jordan Rolvink vonniste (1-1). Op nog wat resterende speeltijd zat daarna verder niemand meer te wachten.

Zo komt er voor MVV '27 een einde aan een seizoen dat verdeeld kan worden in twee verschillende stukken. Voor de winterstop draaide het team zeer naar behoren met 23 punten uit 13 duels. Slechts tweemaal werd er verloren in die periode en werd een goede basis gelegd voor handhaving en een positie in het linkerrijtje. Na de winteronderbreking bleek dat voorschot meer dan welkom, want de oogst was bijzonder matig met slechts 10 punten uit ook weer 13 wedstrijden.

Toch was het weer een competitie met soms de meest onvoorspelbare uitslagen, zodat er altijd wel voldoende gesprekstof was op de zaterdagmiddagen. HVC '10 dat 23 wedstrijddagen bovenaan stond én toch de titel moest laten aan Valken '68. DSVP dat voor de tweede achtereenvolgende maal degradeert. Kortom, over voetbal kon/kan eindeloos geouwehoerd worden! Nu kunnen we weer enkele maanden tot rust komen en de opgedane ervaring meenemen naar een nieuw jaargang.

De opstelling vandaag: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet (Fabian Vermeer), Roberto van der Pol, Dion Dickhoff, Eric van Geest (Robert van Mierlo), Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Mark Akkerman (Leon van Kersbergen).