maandag 12 mei 2014

MVV '27 B1- De Zwervers B1 4-1

Nadat we ons zes weken geleden hadden geplaatst voor de nacompetitie was het nu eindelijk zover, de eerste kwartfinale tegen de nummer tien van de hoofdklasse. Na oefenoverwinningen tegen hogergeplaatste hoofdklassers dachten we dat dit een makkelijke wedstrijd zou worden op weg naar de halve finale. Niets was minder waar. De Zwervers bleek een fysieke ploeg die ook durfde te voetballen. De eerste twinitg minuten gingen dan ook gelijk op. Wel werd toen al duidelijk dat zij het veld groot hielden en wij daarin teveel meegingen, het middenveld werd te vaak overgeslagen, maar ook werd duidelijk dat wij slimmer waren en dat als we combineerden we hen de baas waren. Helaas was de laatste pass iedere keer net niet goed, tot een minuut voor rust, toen Jeroen op kwam en de eentwee aanging met Michael en vervolgens koelbloedig à la Kluivert de 1-0 binnen schoot. Het had nog voor rust 2-0 moeten zijn, maar een verdediger van de Zwervers redde fenomenaal na een subliem lobje van Dennis.

In de rust spraken we af dat we meer moesten afwisselen (lange bal versus voetballen op balbezit) en bij balverlies compacter moesten staan. De tweede helft was nog maar net begonnen of het druk zetten als team leverde direct resultaat op en Dennis strafte een te korte bal van hun verdediger koelbloedig af door de bal onder de keeper te schieten. Toen Alec daarna de 3 – 0 maakte na onze mooiste aanval dachten we klaar te zijn, ware het niet dat De Zwervers binnen een minuut de 3-1 in de kruising schoten. Gelukkig schoot Dennis, na goed doorgaan van Thom, de 4-1 binnen zodat we volgende week een comfortabele voorsprong kunnen verdedigen.