maandag 21 april 2014

Westlands Kampioenschap voor F-pupillen 2014

Onder vrijwel perfecte omstandigheden vond op Tweede Paasdag bij MVV’27 het traditionele Westlands Kampioenschap plaats. Al voor de 22e speelden de F-pupillen van 16 clubs uit de regio om de felbegeerde Westland Cup. En al 22 jaar wordt dit spektakel mogelijk gemaakt door sponsor Grondbedrijf Westland. Onze grote dank daarvoor!

De eerste spelertjes meldden zich al voor dag en dauw aan de tafel van de toernooicommissie. Een toernooi organiseren voor F-spelers is een groot genoegen, het enthousiasme spat eraf en de belangstelling van ouders en andere familieleden is groot. Zeker als het weer zoals vandaag toestaat lekker vanaf het terras de verrichtingen van de jonge sterren te volgen. De serie korte wedstrijden van 10 minuten zorgen voor fanatieke duels zonder lange wachttijden tussendoor. Al jaren een succesvol concept.



De vorige editie werd gewonnen door de mannen uit De Lier. Deze keer eindigden ze opnieuw hoog met een fraaie derde plaats na winst in de troostfinale op Velo. Opvallende prestaties deze keer door onze buren van VDL. De eerste poulewedstrijden werden gewonnen en ze eindigden op een prima 6e plaats. Onze eigen MVV’27 jongens eindigden na wisselende resultaten op de 12e plek. Aan het aantal spekkies en paaseieren heeft het in ieder geval niet gelegen…



De finale ging tussen Westlandia en FC ’s Gravenzande. Laatstgenoemde eindigde vorig jaar nog in de onderste regionen en kwam dus sterk terug, wat te verwachten is van zo’n grote fusieclub. Voor Westlandia had de finale een speciaal tintje, omdat de jongens ook al de zaaleditie van het WK  gewonnen hadden. Nadat in de reguliere speeltijd geen doelpunten waren gevallen, sloegen de Groenen genadeloos toe in de verlenging en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Westlandia nam dus vol trots de grote beker in ontvangst. Namens de organisatie hartelijk gefeliciteerd!



Zonder de inzet van vrijwilligers is het organiseren van een toernooi niet mogelijk. Kantine- en keukenpersoneel, scheidsrechters, EHBO, fotograaf en degenen die hand- en spandiensten hebben verleend: fantastisch gedaan!

Voor iedereen die het nog eens wil terugkijken en beleven zijn de foto’s te vinden in het fotoalbum.
Tot de volgende editie!

De einduitslag Westlands Kampioenschap 2014:
1. Westlandia
2. FC ’s Gravenzande
3. Lyra
4. Velo
5. Schipluiden
6. VDL
7. Den Hoorn
8. Quintus
9. HVC’10
10. KMD
11. Verburch
12. MVV’27
13. Honselersdijk
14. SC Monster
15. Maasdijk
16. Naaldwijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten