maandag 14 april 2014

MVV’ers uitgenodigd voor Maeslant Loop

Komende zaterdag, wanneer we veel drukte op ons complex verwachten door onder meer de opening van onze nieuwe entree, draait Sjaak Stougje het MVV ’27-rad. Hij doet dit voor het goede doel A Sister’s Hope. Sjaak nodigt en daagt MVV’ers daarnaast uit om op 31 mei deel te nemen aan de Maeslant Loop, waarvan de opbrengsten – net als de opbrengsten van het rad – volledig naar dit goede doel gaan.

Sjaak zet zich met een aantal dames (Nicky van Breugel, Jeannette van Paassen, Martinique Nederend en Dixie Kleywegt) al jaren in voor A Sister’s Hope. Dit goede doel zamelt geld in voor onderzoek naar borstkanker en voor het creëren van goede voorzieningen voor mensen die met borstkanker te maken krijgen. Sjaak: “De dames met wie ik de Maeslant Loop organiseer, hebben allen van heel dichtbij meegemaakt wat die ziekte betekent. We willen met het evenement zo veel mogelijk geld binnenhalen voor A Sister’s Hope, zodat deze stichting zo goed mogelijk in staat is om deze verschrikkelijke ziekte bestrijden. Ik ben door vooral Dixie in de ban geraakt van hun streven om andere mensen te helpen. Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen.” 

De Maeslant Loop is voornamelijk bedoeld om geld te genereren voor de organisatie A Sister’s Hope. “Maar het evenement heeft ook een achterliggende gedachte”, vertelt Sjaak. “Voor en tijdens de loop hebben veel deelnemers aandacht voor de vele mensen, vrouwen én mannen, die overleden zijn door de vreselijke ziekte kanker en in dit specifieke geval borstkanker. Ik kan je, na twee keer een loop te hebben meegemaakt, vertellen dat dit indrukwekkend is. Ook is het evenement voor de vele mensen die met de ziekte te maken hebben gehad een steun in de rug.” 
 
De Maeslant Loop start 31 mei rond 14.00 uur vanaf ‘t Wapen van Maeslant. Vanaf daar wordt een ‘rondje Kwakelweg’ van ongeveer 8 kilometer gewandeld. De kosten voor deelname zijn tien euro per persoon. Voordat de loop begint worden zoals gebruikelijk roze ballonnen opgelaten als herinnering voor geliefden die er niet meer zijn.

Sjaak hoopt dat vele MVV’ers 31 mei mee gaan doen aan de Maeslant Loop. “Ik zou het ontzettend fijn en leuk vinden als er individuen of zelfs hele elftallen mee zouden lopen voor het goede doel. Dit is een uitgelezen kans voor mensen uit of rondom Maasland om zich in te zetten voor het aandacht geven aan en bestrijden van de rotziekte borstkanker. Het is geweldig als zoveel mogelijk MVV’ers ook hun steentje bijdragen. Ik denk daarbij ook aan de jeugdelftallen. Acht kilometer moet voor iedereen te doen zijn en de 10 euro inschrijfgeld, dat volledig naar het goede doel gaat, moet hopelijk ook geen probleem zijn.” 

Aanmelden kan als individu en als team. Aanmelden kan in het ‘t Wapen van Maeslant (Kerkweg 41-42) of bij Sjaak Stougje via stougje@kabelfoon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten