zondag 6 april 2014

MVV ’27 en Lyra delen de punten



Het heerlijke zonnetje op Sportpark De Commandeur zorgde voor een vrolijke stemming in het treffen tussen de streekgenoten. Met het spelletje zelf konden de toeschouwers zich duidelijk minder vermaken. Beide teams grossierden in slordigheden en worstelden zich door de negentig minuten heen.
De uitstekend leidende arbiter Wagner hield het spel kort, maar hoefde dat eigenlijk niet te doen. De teams hadden genoeg respect voor elkaar en sloten de sportieve ‘zomeravondvoetbal’-confrontatie af met een 1-1 deling.

Het zonder grote belangen spelende MVV ’27 opende ongeïnspireerd. Het liet Lyra het spel maken en dat vond men aan Lierse zijde natuurlijk prima.  Zij hebben de punten nog hard nodig om de nacompetitie te ontlopen. Na ’n kwartier spelen was er bij MVV ‘27 geklungel op het middenveld en vanaf de linkerkant kon Coen van Mil ongehinderd opkomen en voorgeven op Erwin Zeestraten die de 0-1 binnen tikte. Diezelfde Zeestraten kon zeven minuten later de stand verder uitbreiden, maar schoot hard in het zijnet.
Halverwege de eerste helft kreeg MVV ’27 de eerste kans en deze was meteen raak. Bij een hoekschop van Roberto van der Pol bracht aanvoerder Roel Nooteboom koppend de ploegen in evenwicht (1-1). De thuisploeg leek na deze treffer beter in de wedstrijd te komen, maar dat ebde al weer snel weg.

Enkele minuten na de theepauze werd de koppende Milano Naarden door de te laat inkomende Lyra-middenvelder Rick van Vliet getorpedeerd en de Lierenaar  ontving daarvoor een gele prent.
Dan breekt er een fase aan met vele mogelijkheden. Lourens van Rooijen legt de bal voor, maar zijn teamgenoten komen ’n metertje te kort om tegen de bal aan te lopen. Fabian Vermeer zocht even later het doel te hoog en Abdulrachman Yildiz schiet hard voorlangs.
Lyra doet in die fase ook niet voor spek en bonen mee. Erwin Zeestraten mikte net naast de paal en dat doet ook
Aschwin Scheffers uit een directe vrije trap. De grootste kans is er voor invaller John Vermeer die de bal uit een vrije trap op de lat doet belanden.
In de 72e minuut krijgt Roel Nooteboom een gele prent voor het onjuist afstoppen van Lyra spits Michael de Bruijn. Een en ander houdt in dat de aanvoerder komende zaterdag in de uitbeurt bij Valken ’68 zal moet toekijken.


De laatste kans op scoren ontstond na een fraaie soloactie van Milano Naarden die bij de doellijn enkele tegenstanders in de luren legt en vervolgens de bal terug legt op de inkomende Dion Dickhoff. De centrale verdediger knalt hard op de vuisten op Lyra-doelman John de Widt.
De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Abdulrachman Yildiz, Jordi Lems, Robert van Mierlo (Leon van Kersbergen), Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Roberto van der Pol (Joey van Oosten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten