woensdag 23 april 2014

Westlands Kampioenschap bij V.V. Naaldwijk

2e Paasdag, zeventien paashaasjes en een hoofd Paashaas op stap naar een toernooi met slechte herinneringen aan vorig jaar, althans dat hoorde ik van de meiden. Vervelend was dat we heel vroeg aanwezig moesten zijn en al klaar stonden voor de eerste wedstrijd tegen Lyra om 10 uur en toen bleek dat er twee teams hadden afgezegd. Het hele schema in de war en nu dus de eerste wedstrijd om 11.15 uur na een nieuwe loting.
Permalink voor ingesloten afbeelding
Er was maar één opdracht dit toernooi voor elke wedstrijd, vanaf het fluitsignaal meteen fel erop, ook tegen de hogere teams, gewoon lef, durf en geen ontzag. De eerste wedstrijd werd nu Honselersdijk, een bekende van de vorige competitie. Revanche met wel Respect. Geweldige pot voetbal met, lees het goed, zes wissels. Inzet, doorzetten, het leek wel competitie. Na tien minuten zes anderen erin, totale omschakeling, maar wel de 1-0 erin. Druk houden en vasthouden. De eerste hindernis was genomen, revanche en dus winst. Een heerlijk begin en goed gevoel.

Tweede wedstrijd, ook een oude bekende en wel Maasdijk met Annnnnn in de spits. Wederom vol erop, wel sportief, maar met maar één doel, erop en erover. Heerlijke strijd, met veel passie en voetbal. Weer de betere partij en er zat toch een 0-0 aan te komen. Door waren we al, het was alleen of eerste of tweede van de poule. Bij gelijkspel of winst zouden we eerste van de poule zijn en misschien Westlandia ontlopen. Echter, achteraf hebben ze weer een nieuwe loting gedaan, dus het had niets uitgemaakt. De 0-0 zat er aan te komen en dan een dame alleen de zestien in en onze spitskiller Suus moest even aan de noodrem trekken, pingel. Suus troost je met de woorden van de Hoofd Paashaas. Ze had anders een hoekje uitgezocht en waarschijnlijk ook gescoord. Het zij je vergeven op deze 2e Paasdag en uiteraard de winst van PEC Zwolle, maakte voor mij ook veel goed dit weekend, dus ik ben niet boos. Helaas ze scoort en de 1-0 staat op het bord en direct het eindsignaal van de wedstrijd. Afijn, toch door naar de Champions Finalepoule met na de loting Lyra en Naalek.

Derde wedstrijd. Als je Lyra zegt, dan zeg je Lyra VR1, een angstgegner. Niet met ontzag dat veld in, gewoon meteen vanaf het begin vol erop. Lyra dacht even het Paashazen elftal uit te schakelen met vanaf het begin vier meiden in de voorhoede, maar na acht minuut en zestien seconden geloofden zij er niet meer in en trokken hun aanval terug. We bleven goed druk zetten en er hing een verrassing in de lucht. Dan weer tien minuten gespeeld en hop, daar werden weer zes paashaasjes gewisseld. Ze huppelden flierefluiterig uit en in het veld. Laatste tien seconden en Jane wordt volledig belemmerd in haar eigen vijfmetergebied en kon niet bij de bal. Sterker nog ze werd weggezet. Scheids laat doorspelen en ze scoren.

Vierde wedstrijd, Naalek. Hier zat de kans toch nog om tweede in deze poule te worden en een wedstrijd te krijgen tegen Westlandia, iets waar ik stil op gehoopt had. Goed begin, pittige duels en nog steeds die tomeloze inzet. Dat hebben jullie het hele jaar al laten zien, top. Deze wedstrijd kwamen de wissels niet helemaal lekker uit. Er waren wat dames op andere plekkies als normaal, sorry mea culpa. Toch blijven voetballen en hopen op die ene uitspatting. Fluitsignaal 0-0 en einde toernooi. Jammer we hadden graag VDL nog willen ontmoeten in het veld of het liefst Westlandia in de halve finale. Jammer.

Moraal van dit toernooi meiden. Veel beter dan vorig jaar, heel veel meiden (dat wil ook zeggen dat het een goed jaar is geweest onder elkaar), een heel goed schema voor de wissels (ik weet niet wie dat in elkaar gezet heeft, maar top) en last but not least, leen nooit je telefoon uit aan een juffrouw, want je hele achtergrond/startscherm is veranderd. Nu ben ik gelukkig heel handig op IT gebied, dus waarschijnlijk staat het er over 10 jaar nog op.
Meiden, ik vond het super gezellig, ik heb van mijn Paashaasjes genoten in elke vorm.

Groet, de Hoofd Paashaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten