zondag 20 april 2014

MVV '27 zet zichzelf voor schut

Wie de wedstrijd MVV '27 - TAVV (0-5) niet gezien heeft, moet gedacht hebben dat de thuisploeg compleet weggespeeld werd. Dat was zeker niet waar, want beide ploegen kregen nagenoeg evenveel mogelijkheden tot scoren, maar de bezoekers waren uitermate effectief. Het leek of al hun kansen direct verzilverd werden en zo stond het bij de theepauze al 0-4.

Het grote verschil vandaag was dat de defensie van de Maaslanders een massale offday had. Persoonlijke fouten, plus het feit dat de aanvallers van TAVV een zee van ruimte kregen, deed MVV '27 uiteindelijk de das om.
Maar wat als na anderhalve minuut Fabian Vermeer 'n een op een situatie met keeper Bart Vis doeltreffend had kunnen afronden. Een totaal andere wedstrijd had kunnen plaatsvinden. Afijn, we zullen nooit weten.
Zoals aangegeven kreeg Fabian Vermeer dus niet zijn treffer, want de doelman van TAVV sloeg de bal met een knappe reflex weg.

In de 12e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een voorzet van rechts van Paulus Egberts werd bij de tweede paal  door Randy Verwoerd teruggekopt op TAVV-topscorer Stefan Rijsdijk die met links binnentrapte (0-1).
Met bijna een half uur op de klok verspeelde Robert van Mierlo de bal op het middenveld en kreeg Fanny Waandels deze toegespeeld en rondde af (0-2).
MVV '27 kreeg ook kansen, maar was ongelukkig in de afronding. Mark Akkerman was het dichtste bij een treffer, maar de lat voorkwam een aansluitingstreffer.
Daarna ging het snel; de mannen van trainer Martin Vermeer moesten tot hun grote verdriet zowel in de 34e als de 36e minuut de aftrap nemen. Eerst was het Mitchel van Wijk die koppend scoorde (0-3) en vervolgens Fanny Waandels (0-4).
Het was te gek voor worden. De wedstrijd ging gelijk op, maar de doelpunten werden slecht verdeeld. Totaal groggy ging MVV '27 aan de thee.

Na de pauze werd Roel Nooteboom in de spits geposteerd om nog wat van de schade te herstellen, maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld. De aanvallers van TAVV genoten van de vrijheid, want MVV '27 bleef open huis houden.

In de 50e minuut werd Mitchel van Wijk over rechts weggestuurd en gaf de bal voor aan Stefan Rijsdam die voldoende tijd kreeg om de bal aan te nemen en binnen te schieten (0-5).
Diezelfde Rijsdam had nog meer schade kunnen aanrichten, maar zijn kopbal uit een voorzet van Sander Egberts stuitte via de onderkant van de lat het veld weer in.
De uitstekend leidende arbiter Jeroen Noordhoek had een gemakkelijke middag en kon onopvallend zijn werk doen. Even kon er gedacht worden aan een penalty voor MVV '27 toen Mark Akkerman in de zestien door twee tegenstanders gemangeld werd, maar de leidsman vond het te licht voor een kalktrap.
MVV '27 …… het heeft TAVV een prettig zetje meegegeven in het behalen van de derde periode. Afijn, over twee weken moet het inmiddels gedegradeerde DSVP er in Maasland maar aan geloven. Hoop doet leven!

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Abdulrachman Yildiz, Erik van Geest (Leon van Kersbergen), Dion Dickhoff, Robert van Mierlo (Joey van Oosten), Fabian Vermeer (Roberto van der Pol), Lourens van Rooijen en Mark Akkerman.