zondag 13 april 2014

Grote nederlaag MVV’27 tegen koploper Valken ’68: 5-2

Zonder de geschorste Roel Nooteboom, de gepasseerde Roberto van der Pol en zonder Jordi Lems begon MVV ’27 voortvarend aan de wedstrijd tegen Valken’68. De opdracht van de trainer werd al snel duidelijk, want de druk naar voren werd goed uitgevoerd waardoor de thuisploeg maar moeizaam in hun spel wist te komen. Sterker nog; al na zes minuten wist MVV’27 op de aanvalshelft in balbezit te komen, nadat Milano Naarden goed stoorde. Robert van Mierlo zag op rechts Laurens van Rooijen vrij staan en hij aarzelde geen moment en haalde strak uit. 0-1. Kort daarna kreeg Mark Akkerman op links nog een klein kansje maar zijn schot werd een makkelijke prooi voor de goalie van Valken ’68. Pas in de 13e minuut kreeg de koploper een eerste mogelijkheid, maar de hoekschop werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt door de solide verdediging van de Maaslanders.

Het was opnieuw Mark Akkerman, die kort daarop, zijn voorzet net over het hoofd van Milano Naarden zag gaan en zo bleef MVV ’27 de betere ploeg. Op een vrije trap na, die in de Maaslandse muur verdween wist Valken’68 zich geen raad met het goede spel van de gasten. Tekenend was dan ook dat de thuisploeg een glijpartij van aanvoerder Dickhoff nodig had om in de 41e minuut de gelijkmaker te kunnen scoren. MVV '27 raakte niet van de kook en wist met tamelijk opportunistisch voetbal al na twee minuten weer een voorsprong te nemen. Het was Mark Akkerman, die een mooi passje van Eric van Geest in de lange hoek wist te schieten. Geen vuiltje aan de lucht met een 1-2 stand, zo vlak voor rust, ware het niet dat een pittige overtreding op Milano Naarden onbestraft bleef, waar trainer Vermeer zich zo over verbaasde dat de scheidsrechter hem aan de ander kant van de omheining dirigeerde.

Na rust een totaal ander wedstrijd. De thuisploeg begon veel feller dan voor de thee en MVV ’27 had merkbaar moeite met de vroege druk van de ploeg uit Valkenburg. Toch leek MVV ’27 zich hieraan te kunnen ontworstelen, tot het moment dat Jeffrey Wupkes in de 55e minuut geblesseerd het veld moest ruimen na een onschuldig lijkende botsing. Het duurde even voordat de wissel het veld in kon worden gebracht en Valken’68 wist direct van deze verwarring te profiteren. Spits Adelaar liet de 2-2- aantekenen en Valken’68 rook bloed. Inmiddels was Jordi Lems het veld ingekomen, maar hij kreeg al snel een harde bal tegen het hoofd en moest al na 8 minuten het veld verlaten. Kevin Bouter was zijn logische vervanger en de Maaslandse staf moest van de geplande wissel van der Pol voor Akkerman afzien vanwege een blessure van Robert van Mierlo. Hierdoor moest Mark Akkerman in het veld blijven staan en moesten de posities opnieuw worden verdeeld. Dit resulteerde in een grote chaos waarin niemand aan Maaslandse zijde meer leek te weten waar hij stond en welke afspraken er waren gemaakt. De 3-2 van Kuyt was dan ook een direct gevolg van deze chaos.
Deze klap kwam MVV ’27 niet meer te boven en binnen tien minuten na deze treffer was de eindstand al opgetekend. Een penalty na een overtreding in de zestien van Lars Kloet en een eigen goal van Kevin Bouter leverde de uiteindelijke 5-2 op. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is MVV '27 virtueel veilig, maar het zou de ploeg sieren als de mouwen eens opgestroopt werden om de talrijke supporters tevreden te stellen. De volgende thuiswedstrijd met tegenstander TAVV lijkt hiervoor bij uitstek geschikt.

Opstelling MVV ’27: Mosterd, Kloet, Dickhoff, Wupkes (55’Lems, 63’Bouter), Yildiz, Vermeer, van Mierlo (63’van der Pol), Akkerman, Naarden, van Geest, van Rooijen