zondag 8 september 2013

Vitesse Delft en MVV ’27 delen de punten (1-1)

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Op Sportpark Tanthof Zuid werd de eerste competitiewedstrijd afgewerkt tussen een thuisploeg die afgelopen zomer degradeerde en de bezoekers die net weer naar de tweede klasse zijn gepromoveerd. De punten werden in een sportief duel gedeeld en dat was een prima uitslag.

Op basis van het aantal kansen had Vitesse misschien wel het meeste recht op de overwinning, maar een uitstekend keepende Teko Malanda liet zich niet passeren door zijn ex-teamgenoten.

Teko Malanda
Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Ewijk lieten beide ploegen hun aanvallende ambities zien. Niks afwachten, maar meteen met een flink tempo de aanval zoeken en maar zien waar de mogelijkheden lagen.

Zeker in het eerste kwartier waren de gastheren de bovenliggende partij en regen de kansen aan een. Een verkeerde terugspeelbal zette Vitesse-aanvaller Dion de Lijser vrij voor MVV ’27-doelman Teko Malando, maar die kon met een snelle reflex de bal via de paal tot hoekschop verwerken. Binnen ’n minuut mocht De Lijser nogmaals uithalen, maar vond toen de vuisten van de Maaslandse goalie. Ook Wesley Schouten mocht tweemaal uithalen, maar zijn schoten gingen net voorlangs.

In deze fase hadden de Delftenaren een logische en zeker verdiende voorsprong kunnen nemen, maar de treffer viel in de 23e minuut aan de andere kant van het veld.

De nagenoeg op de doellijn staande Roberto van der Pol trok de bal voor en de geheel vrij gelaten Milano Naarden kopte via de vingers van doelman Yusef Can binnen (0-1). Een knap staaltje van effectiviteit, want het bleek achteraf de enige kans voor MVV ’27 in de eerste helft.

In het verdere verloop tot de theepauze waren de partijen beter aan elkaar gewaagd en ontstonden er nauwelijks meer mogelijkheden.

Na de pauze ging Vitesse nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en MVV ’27 moest alle zeilen bijzetten om dat tegen te gaan. De achterhoede van de Maaslanders, met het uitblinkende centrale duo Roel Nooteboom en Jeffrey Wupkes, moest in de 56e minuut capituleren. Vitesse-aanvaller Maarten Boek ontving een dieptepass en op de rand van de zestien ontmoette hij de uitkomende Teko Malanda. Na een ogenschijnlijk lichte botsing liet scheidsrechter Van Ewijk de bal op de stip leggen. Micha van Dasler vonniste en bracht de partijen in evenwicht (1-1).

De thuisploeg rook de overwinning en ging op zoek naar meer. De ongrijpbare nummer 7 Duaine Rivers mocht nog eens van dichtbij uithalen, maar Teko Malanda liet zijn kwaliteiten nogmaals zien en keerde de inzet. Ook Wesley Schouten had de winnende treffer op zijn schoen, maar diens poging werd geblokkeerd door het uitgestoken been van Roel Nooteboom.

MVV ’27 haalde zonder verdere schade het eindsignaal en kon zich tevreden stellen met het ene punt.