dinsdag 10 september 2013

MVV ’27 gastheer van eerste Cittaslow voetbaltoernooi


Op zondag 15 september wordt bij MVV ’27 het Cittaslow voetbaltoernooi voor D-pupillen georganiseerd. Zes teams uit de gemeenten Alphen-Chaam, Borger-Odoorn, Vaals, Heerde en Midden-Delfland zullen dan uit gaan maken wie de wisselbokaal mee naar huis mag nemen. Het Midden-Delfland team bestaat uit spelers van de verenigingen S.V. Den Hoorn, V.V. Schipluiden en MVV ’27 en staat onder leiding van de coaches Pieter van Rijs en Niels Planken. Naast het voetballende gedeelte is er deze dag nog veel meer te zien op en rond ons complex.

Omstreeks 11:00 uur zullen de elftallen, begeleiders, ouders en sportwethouders ontvangen worden op sportpark De Commandeur. Na het welkomstwoord zullen de teams zich gaan omkleden en zal om 12:30 uur het toernooi van start gaan. De teams zijn ingedeeld in 2 poules van elk 3 teams. De nummers 3 in de poule zullen in de kruisfinales gaan strijden om de 5e en 6e plaats, de nummers 2 zullen onderling gaan spelen om de 3e en 4e plaats en de teams die als 1e eindigen in de poule zullen vervolgens in de finale gaan uitmaken wie zich de eerste Cittaslow voetbalkampioen van Nederland mag noemen. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters uit alle deelnemende gemeenten. Rond 16:00 uur zal de wisselbokaal aan het winnende team uitgereikt worden. Meer informatie over onder andere het speelschema kunt u vinden in het programmaboekje dat eerder op de website is gepubliceerd.

Ook naast het voetbalveld is er deze dag voldoende te zien. Uiteraard kunt u genieten van een drankje op ons nieuwe terras. De catering zal verzorgd worden door Riet en haar team en zij zullen ondersteund worden door de dames van de Evenementencommissie. Voor de begeleidende families en andere betrokkenen zijn er tijdens de wedstrijden rondleidingen door het historische gedeelte van Maasland. Daarnaast kunnen de verschillende gemeenten zich ter plekke als Cittaslow presenteren en zullen er veel Cittaslow activiteiten georganiseerd worden. Op deze manier kunt u zien wat de Cittaslowgedachte precies inhoudt en hoe dit in de verschillende gemeenten ten uitvoer wordt gebracht.

Vanaf 17:30 uur zal de dag afgesloten worden met een gezamenlijke streekmaaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten