zondag 15 september 2013

MVV ’27 op herhaling, weer 1-1

Hoofd- en wedstrijdbalsponsor: BVB Substrates
Pupil van de week: Rick Geltink (F1)

Net als een week eerder mocht MVV ’27 doelman Teko Malanda dankbaar zijn. Met enkele knappe reddingen hield hij zijn ploeg op de been tegen het bezoekende SVC ‘08. Toen tegen Vitesse Delft hoefde hij ook maar eenmaal te capituleren, maar weer kwam MVV ’27 niet verder dan 1-1.

Het eerste kwartier speelde beide teams ’n potje schaak. Uiterst voorzichtig en zonder risico werd de bal verplaatst. Beide doelmannen kregen in deze fase dan ook niet meer dan enkele terugspeelballen te verwerken.

Vervolgens werd de wedstrijd levendiger en dus interessanter. De schroom werd afgeworpen en men nam meer risico. Een goed geplaatste hoekschop van Robert van Mierlo werd door Roel Nooteboom net voorlangs gekopt, maar drie minuten later was het wel raak. Coen Hordijk zette vanaf de linkerzijde voor en Fabian Vermeer rondde technisch bekwaam af (1-0).

Lang kon MVV ’27 de voorsprong niet koesteren, want in de 28e minuut kwam SVC ’08 langszij. Een vrije trap van Benjamin Gomes werd bij de tweede paal binnengewerkt door verdediger Thijs van der Meulen (1-1).

SVC ’08 pakte vervolgens het initiatief en drong de gastheren terug op eigen helft. Steve de Ruiter had de bezoekers bij twee pogingen op voorsprong kunnen brengen, maar MVV ’27-doelman Teko Malanda wilde niet wijken. De tweede kans van De Ruiter was een gekraakt schot dat de keeper met een uiterst atletische inspanning over de lat kon tikken.

De bezoekers hielden de druk op het Maaslandse doel hoog en het was dan ook een geluk dat de ploeg van Martin Vermeer de rust haalde met een 1-1 stand.

De tweede helft waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd al waren er wat meer kansen voor SVC’08. Een schot van Steve de Ruiter in de 55e minuut ging maar net voorlangs. Franz Ewald Mitteldorfer kreeg ook recht voor het MVV ’27-doel een 100% kans na breedleggen van De Ruiter, maar leverde een opraapbal af.

MVV ’27 hanteerde vaak de lange bal van achter uit, maar daar konden de Maaslandse aanvallers nauwelijks iets mee. De defensie van SVC ’08 kon nagenoeg iedere poging moeiteloos onderscheppen.

De laatste tien minuten kon een treffer aan beide kanten vallen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. SVC ’08 was nog het dichtste bij een beslissende treffer toen Steve de Ruiter uithaalde op het Maaslandse doel. In plaats van breed leggen op de geheel vrijstaande Benjamin Gomes eindigde zijn poging in de handen van Teko Malanda.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Cees Post mocht MVV ’27 zich dan ook het meest tevreden stellen met het ene punt.

MVV ’27 speelde in de volgende opstelling: Teko Malanda, Joost Spruijt, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Robert van Mierlo (Dion Dickhoff), Hakan Copur, Fabian Vermeer (Joey van Oosten), Coen Hordijk, Milano Naarden en Roberto van der Pol (Leon van Kersbergen).