zondag 1 september 2013

MVV ’27 overklast PPSC

Met de komende competitiestart van a.s. zaterdag heeft MVV ’27 zichzelf een grote dienst bewezen. In de laatste van de drie bekerwedstrijden in de eerste ronde werd de derdeklasser PPSC weinig gegund en het eigen zelfvertrouwen flink opgekrikt: 5-0. 

De Schiedammers begonnen zeer voortvarend, dreven de Maaslanders terug op eigen helft, maar dat overwicht ebde binnen vijf minuten weg. Een kwartier later was de strijd beslist en had MVV ’27 reeds driemaal het net gevonden.


In de 9e minuut besloot de op het middenveld geposteerde Lars Kloet een schot van afstand te wagen en had warempel nog succes ook. Een stuit van de bal op de uitgedroogde ondergrond werd keeper Jeffrey Scheffers te machtig (1-0). Vijf minuten later was Lars Kloet wederom de afmaker toen Roel Nooteboom de bal uit een hoekschop bij de tweede paal panklaar voor hem terug lag (2-0). Voor de twintigste minuut verstreken was, stond zoals aangegeven de 3-0 op het bord.















Nu was Lars Kloet de aangever en kon Coen Hordijk uit dienst voorzet hard inkoppen (3-0).

PPSC kon daar weinig tegenover stellen. In die beginfase schoot Rody Soares naast en tegen het einde van het eerste bedrijf eindigde een poging van Laurens Vollaard in de veilige handen van MVV ’27-doelman Teko Malando.















Na de pauze had MVV ’27 moeiteloos de score verder kunnen opbouwen. Roel Nooteboom kopte een 100%-kans echter naast en schoten van Fabian Vermeer en Roberto van der Pol eindigden ook aan de verkeerde kant van de paal.

Met nog een kwartier op de klok van arbiter Herwin van der Maat werd een vrije trap van Robert van Mierlo op de doellijn bij de tweede paal door Roel Nooteboom teruggekopt in de doelmond waar de vrijgelaten Adam van Buuren eenvoudig koppend kon scoren (4-0).















Nog was de koek niet op. Op het middenveld verslikte PPSC-verdediger Colin van Veen zich in de bal en de storende Roberto van der Pol kon ongehinderd opstormen naar het Schiedamse doel. De meegelopen Leon van Kersbergen kreeg de bal breed gelegd en had geen enkele moeite de score naar 5-0 te tillen.

Derhalve een prima uitslag en nu maar zien wat de overwinning waard is wanneer men komende zaterdag de strijd aanbindt tegen Vitesse in Delft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten