MVV ’27 pakt de winst tegen buur VDL

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Transparant Keukens
Pupil van de week: Ali Mohammad Aslam  (E5)

Na 54 jaar stond de wedstrijd MVV ’27 - VDL eindelijk weer op het affiche. Toen speelden beide ploegen op een zeer bescheiden niveau in de derde klasse van de Afdeling Rotterdam. De zondagtak van VDL speelde overigens toentertijd op een meer dan behoorlijk niveau in de KNVB.

Er werd de laatste weken met veel spanning naar uitgekeken, want de sportparken liggen hemelsbreed zo’n twee kilometer uit elkaar en vele mensen van de verenigingen elkaar al jaren. Veel spelers verkasten in het verleden van Maassluis naar Maasland of andersom.

De Maaslanders pakte de eerste winst (2-0) van het seizoen en waren door het dolle heen dat dat dus juist tegen buur VDL gebeurde. Het verwachtte vuurwerk in deze ‘burenruzie’ kwam pas in de tweede helft op gang. Dat vuurwerk moest tot dan ook eerst van buiten het veld komen met grote rookbommen en Bengaals vuur dat zowel voor het begin van de wedstrijd als net na de theepauze ontstoken werd.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, hoewel het spel continu op en neer golfde. De aanvallers kwamen echter niet vaak in scoringspositie.

Roberto van der Pol kwam aan Maaslandse zijde nog het meest in de buurt van een treffer. In de 9e minuut bracht Robert van Mierlo hem recht voor VDL-keeper Tim Teerlink, maar schoof de bal vervolgens naast het doel.

Namens VDL lepelde Nicky Buuron de bal van dichtbij over het Maaslandse doel in de 28e minuut. Dat waren de feiten in een helft die dus weinig spektakel bood.

De bakens werden duidelijk verzet in het tweede bedrijf. Er werd met meer lef gespeeld door beide ploegen en het duurde ook niet lang voordat de eerste kans zich voordeed. Op een uithaal van Nicky Buuron moest MVV ’27-doelman Teko Malanda gestrekt naar de hoek.

In de 53e minuut dreef Robert van Mierlo de bal op door het midden, lokte twee verdedigers naar zich toe en tikte naar de op links meegelopen Roberto van der Pol. Met een bekeken schot passeerde hij Teerlink in de verre hoek (1-0).

Na deze treffer gooiden de bezoekers de laatste schroom logischerwijs van zich af en vielen met veel hartstocht de Maaslandse vesting aan. De gastheren hadden de handen vol aan de mannen van trainer Arwin Verburgh. Met hangen en wurgen kon MVV ’27 de tegenstander van zich afhouden. Een uithaal van Said Zahir ging maar net naast en Mustafa Kaya lepelde de bal op de lat van het Maaslandse doel.

Bij de sporadische uitvallen had MVV ’27 met wat meer geraffineerdheid het duel eerder kunnen beslissen, maar moest tot ver in de blessuretijd wachten. Vijf minuten na de officiële speeltijd, de verzorgers hadden veel tijd nodig voor blessurebehandelingen, dolde Roberto van der Pol enkele tegenstanders op de doellijn en schuift vervolgens door naar Coen Hordijk die de bal strak in de rechterhoek knalde (2-0).

Maasland stond op zijn kop en zou de overwinning niet meer uit handen geven. De rustige leidende scheidsrechter Chris Merkesteijn hield het spel gedurende de gehele wedstrijd kort en floot een prima partij.

MVV ’27 speelde in de volgende opstelling: Teko Malanda, Joos Spruijt, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet (Dion Dickhoff), Robert van Mierlo (Abdurrachman Yildiz), Hakan Copur, Fabian Vermeer (Joey van Oosten), Coen Hordijk, Milano Naarden en Roberto van der Pol).