zondag 22 september 2013

MVV ’27 deelt weer de punten

Hoofdsponsor: BVB Substrates

De competitie is nu drie ronden onderweg en even zovele malen is MVV ’27 een puntendeling overeen gekomen. Ook in het duel in en tegen Naaldwijk kwam er geen winnaar uit de bus (2-2), maar dat was wel een terechte uitslag. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar het bleef tot het einde spannend. Twee strafschoppen werden toegekend, waarover gediscussieerd kon worden, maar deze werden wel netjes over beide ploegen verdeeld.

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven, want de beide ploegen kregen het nauwelijks voor elkaar een fatsoenlijke aanval op te zetten.

Ook vandaag kwam MVV ’27 weer aan de leiding. In de 19e minuut werd Coen Hordijk weggestuurd en kon de bal recht voor het doel nog net een tikje geven voordat Naaldwijk-doelman Tom Verbakel deze kon onderscheppen. De geheel vrijstaande Milano Naarden had vervolgens weinig moeite af te ronden (0-1).

Twee minuten na de Maaslandse treffer werd MVV ’27-doelman Teko Malanda in het doelgebied belaagd door Hans Bergwerff en diens treffer werd dan ook terecht afgekeurd. Dit liep nog goed af voor de Maaslanders, maar in de 34e minuut liet het geluk ze in de steek. Roy Middelburg wilde voorzetten en mikte de op 2 meter afstand staande Joost Spruijt op zijn hand. Je kunt er een strafschop voor geven en arbiter De Bruijn deed dat dan ook. Jacco Wevers bracht de stand weer in evenwicht (1-1).

MVV ’27 worstelde zich naar de theepauze, hoewel linksbuiten Coen Hordijk met zijn uithaal nog het nodige werk gaf aan Tom Verbakel. De rust werd echter niet bereikt met een gelijke stand, want een voorzet van Jacco Wevers werd onvoldoende verwerkt door de MVV ’27-defensie en Aike van den Bos kon van dichtbij afronden (2-1).

Lange tijd na de pauze leek het er op dat MVV ’27 niet terug in de wedstrijd zou komen. De wil was er zeker wel, maar deze kon niet omgezet worden in doeltreffende daden. Het vocht lange tijd tegen zichzelf.

Met nog ’n kwart wedstrijd te gaan kwam langzaam het vertrouwen weer terug en kwamen de mannen van trainer Martin Vermeer weer met regelmaat in de buurt van het Naaldwijkse doel. Een kopbal van Jeffrey Wupkes uit een hoekschop van Robert van Mierlo kon ternauwernood van de doellijn weggetrapt worden.

MVV ’27 kreeg het geluk in de 72e minuut mee toen Coen Hordijk binnen de zestien een lichte zet in de rug kreeg van Naaldwijk-verdediger Sebastiaan van den Berg en zich ter aarde stortte. Arbiter De Bruijn twijfelde echter niet en gaf een tweede pingel die door Roel Nooteboom feilloos werd benut (2-2). Hoewel beide teams nog wat kansen kregen werd het doel verder niet meer gevonden.

MVV ’27 speelde in de volgende opstelling: Teko Malanda, Joost Spruijt, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Robert van Mierlo, Hakan Copur, Fabian Vermeer, Coen Hordijk, Milano Naarden (Adam van Buuren) en Joey van Oosten (Roberto van der Pol).