zondag 26 mei 2013

Vernieuwd technisch plaatje voor nieuwe seizoen


De zelfde visie en inhoud, maar een andere structuur en bezetting. Zo kan in hoofdlijnen het technisch plaatje voor MVV ’27 voor het komende seizoen omschreven worden. Na het aanstaande vertrek van Wim Bosschaart als Hoofd Jeugdopleidingen, worden vanaf het nieuwe seizoen de werkzaamheden op een vernieuwde manier ingericht. Ook zien we enkele nieuwe gezichten, waaronder – bij instemming van de ALV – dat van Michel Voogt, die Ruud van Walsum opvolgt als bestuurslid Technische Zaken. Ook treden drie oud-spelers toe tot de Technische Commissie: Arno van Nierop, Frank Rasens en Ronald van Mil.
Zoals in het artikel over Wim Bosschaarts vertrek was te lezen, heeft Wim dit seizoen een succesvolle start gegeven aan het ambitieuze jeugdplan van MVV ’27. Tegelijkertijd hebben Wim en de Technische Commissie (TC) geconcludeerd dat niet alle werkzaamheden die bij de functie van Hoofd Opleidingen horen, konden worden uitgevoerd binnen de uren die Wim hiervoor beschikbaar had.

Twee Technisch Jeugdcoördinatoren
Voor het nieuwe technische plaatje is daarom gekozen voor het verdelen van de verantwoordelijkheden over meerdere schouders. Vanaf komend seizoen zal een deel van de werkzaamheden worden opgepakt door twee Technisch Jeugdcoördinatoren. Eén zal zich volledig richten op de junioren (B en C) en één volledig op de pupillen (D, E en F). Jelle de Fockert is de persoon die verantwoordelijk wordt voor de junioren. Een even opvallende als vertrouwde naam wordt verantwoordelijk voor de pupillen: Wim Bosschaart. In een functie die minder uren vergt dan zijn huidige functie van Hoofd Jeugdopleidingen blijft Wim zich graag inzetten voor MVV ’27, waar de TC uiteraard content mee is. Jelle en Wim gaan onder andere, in navolging van het jaarplan dat Wim dit seizoen ontwikkelde voor de E en F, jaarplannen opstellen voor de B-, C- en D-afdeling en de hoofdtrainers van de afdelingen aansturen. Ook gaan zij zich bezighouden met onder andere de elftalindelingen, het positioneel opleiden en selecteren van jeugdspelers volgens de voetbalvisie van MVV ‘27.

Extra verantwoordelijkheden hoofdtrainers afdelingen
Ook de hoofdtrainers van de afdelingen (A tot en met de F) gaan vanaf komend seizoen een deel van de taken overnemen die dit seizoen nog deel uitmaken van het takenpakket van het Hoofd Jeugdopleidingen. Deze hoofdtrainers worden – naast het eerste team van hun afdeling -verantwoordelijk voor de technische aansturing van de andere prestatieteams, zoals een C2, E2 en E3. Zij zorgen er onder andere voor dat het jaarplan voor de prestatieteams goed uitgevoerd wordt, sturen de trainers van deze teams aan en bekijken hun wedstrijden en trainingen.

Verbinding recreatieve teams
Ook de recreatieve jeugdteams hebben profijt van het nieuwe technische plaatje. Voor de trainers van deze teams wordt  trainingsstof beschikbaar gesteld. Ook staan de Technisch Jeugdcoördinatoren en de TC klaar voor hun vragen en overleg. Tevens wordt een overleg met deze trainers georganiseerd waarin de Technisch Jeugdcoördinatoren specifieke onderwerpen behandelen.

Vernieuwd TC
De aansturing van de twee Technische Jeugdcoördinatoren gebeurt door de TC, die vanaf volgend seizoen ook anders wordt ingericht. Michel Voogt zal – bij instemming van de ALV – Ruud van Walsum opvolgen als bestuurslid Technische Zaken. Hij stuurt de TC aan, die verder uit zes andere personen zal bestaan. De nieuwe  takenpakketten worden verdeeld in een TC-lid voor de prestatieve senioren (1e,2e en 3e) en A1, een TC-lid voor de junioren (B en C), een TC-lid voor de pupillen (D, E en F) en een TC-lid voor de dames. Arno van Nierop en Frank Rasens nemen de prestatieve senioren onder hun hoede, Ronald van Mil is verantwoordelijk voor de C en B en Marco Lansbergen voor de D, E en F. Voor de invulling van het TC-pakket voor de dames wordt nog gezocht naar een vaste vertegenwoordiger.  Hier hoopt MVV ’27 op korte termijn invulling voor te vinden. Ruud van Walsum zal binnen het TC een nieuwe, ondersteunende functie bekleden. Hij zal zich onder andere bezighouden met kennisuitwisseling en samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen de club. Hendrik-Jan van Vliet zal vanaf het nieuwe seizoen dus niet langer onderdeel uitmaken van de TC; hij legt zijn TC-functie aan het einde van dit seizoen neer.

Met driejarige financiële ondersteuning maken drie bedrijven – BVB Substrates, WBE en De Haas Maassluis B.V. - de uitvoering van het technische jeugdplan mogelijk. Het eerste jaar met Wim Bosschaart als Hoofd Jeugdopleidingen heeft MVV ’27 al veel opgeleverd. Het bestuur, de TC en ook de drie sponsoren hebben het volste vertrouwen in de vernieuwde technische inrichting en een voortzetting van het reeds behaalde succes.

Binnenkort publiceren we op deze website nog interviews met Wim Bosschaart en Michel Voogt. Blijf ons volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten