zondag 12 mei 2013

Van de voorzitter

Gisteravond om half 12 liep ik met een bos rozen in de hand over het parkeerterrein naar mijn huis. Doodmoe, maar in de wetenschap dat alles volgens ons droomscenario was verlopen.
Tijdens de afgelopen weken hadden we in klein comité natuurlijk al allerlei voorbereidingen getroffen. Steeds in het achterhoofd houdend dat op zaterdag 11 mei het nog alle kanten uit kon gaan. Veel gebeurde achter de schermen, want we wilden vooral de druk rondom deze wedstrijd niet te hoog laten worden bij onze spelers. Maar als club werd er enorm naar de wedstrijd toegeleefd.
Prachtig om te zien hoe op Hemelvaartsdag onder de bezielende leiding van Jan de Kruijf en zijn kornuiten vele teams een spandoek maakten ter aanmoediging. De ene tekst nog beter verzonnen dan de andere.
Op vrijdagavond heb ik namens het bestuur de mannen via de mail nog een goede nachtrust toegewenst en een wedstrijd waarin ze met overtuiging hun eigen spel moeten spelen. En, dat genieten van zo’n wedstrijd ook heel belangrijk is.
Zaterdagochtend, bij binnenkomst, hingen alle spandoeken al. Een indrukwekkend gezicht! Vanaf 1 uur werd er geschminkt, kwam onze hoofd-sponsor binnen (en zette zijn handtekening onder het gecontinueerde sponsorcontract), arriveerde de burgemeester, later ook onze wethouder sport, de scheidsrechter, het team en bestuur van Westlandia en het spel kon gaan beginnen.
Onze pupil van de week, Sil de Keijzer, stelde ons gerust: hij had net bij Westlandia gespeeld, ruim gewonnen en drie keer gescoord, een prima voorteken!
De uitslag van de wedstrijd is u bekend. En u kunt in het verslag van Ben van Mil lezen hoe ongemeen spannend het nog werd!
Wat een feest na het laatste fluitsignaal, eerst op het veld, in de kleedkamer (gelukkig heb ik geen nat pak gehaald) en vervolgens in de kantine.
Het was niet alleen een feest van de selectie maar van de gehele club. De mensen achter de bar en in de keuken verdienen een groot compli-ment. Voor 300 man werd er tegelijk champagne geschonken (dank je wel, Stanley en ’t Wapen van Maasland, een leuk gebaar) en werd een lekker pakje patat met toebehoren geserveerd. Een enorme klus die zeer gewaardeerd werd.
Natuurlijk was er ook nog een officieel moment waarin ik de selectie mocht toespreken, vervolgens de burgemeester die de staf in het zonnetje zette en de heer Bakker van de KNVB die alle spelers voorzag van een medaille. Ook onze meiden MB1 werden nog even in het zonnetje ge-zet. Met zoenen van Lars en Roel, medailles en een schaal werden ook zij gehuldigd als kampioen van hun klasse.
Bent u niet bij alle onderdelen aanwezig geweest, kijk dan op de website: foto’s en filmpjes zijn daar ruim te zien. Complimenten aan allen die daaraan hebben bijgedragen!
Ik kijk terug op een prachtige zaterdag met alle ingrediënten waarvan ik had gedroomd.
Pim van den Hoorn en MVV ’27 gaan na dit seizoen uit elkaar, maar deze climax zullen zij beide nooit vergeten. Fantastisch trainer, team en staf, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Denk nu niet het seizoen is over. We gaan nog even door met toernooien, selectiewedstrijden, voorbereiden voor het komende seizoen, enz. enz.
Ik kom u vast nog tegen op ons complex. Vandaag ga ik in ieder geval nagenieten van een heerlijke zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten