zondag 12 mei 2013

MVV ’27 terug in de tweede klasse

In een wedstrijd die bol stond van de spanning heeft MVV ’27 de titel veroverd in poule 3C. Tegen het zonder enig belang spelende Westlandia werd een benauwde 1-0 overwinning geboekt. Kansen op een grotere voorsprong waren er volop, maar het team van de vertrekkende trainer Pim van der Hoorn hield hun aanhang onnodig lang in spanning door deze niet te benutten. De zenuwen speelden bij menig speler een grote rol in deze alles beslissende wedstrijd. De penningmeester beleefde trouwens een prima dag, want ruim vijfhonderd toeschouwers passeerde de kassa.

De thuisclub beleefde een droomstart. Bij een hoekschop in de 2e minuut van Hakan Copur kopte aanvoerder Roel Nooteboom bij de tweede paal de 1-0 binnen. Nooteboom speelde samen met doelman Jesse Lub een beresterke wedstrijd. De fysiek zeker zo sterke spits van Westlandia Bas Wesseling kreeg bij de aanvoerder van MVV ’27 geen poot aan de grond.

In het vervolg van de eerste helft kreeg MVV ’27 nog volop de mogelijkheden de stand uit te bouwen, maar de precisie en slimheid ontbrak. Milano Naarden kopte net over, Martijn Ham zag zijn kopbal gered worden door de Westlandia-doelman Pieter Blanken en Roberto van der Pol schoot hoog over waar hij tijd genoeg had om aan te leggen.

Westlandia kwam slechts eenmaal in de buurt van het Maaslandse doel. Een vrije trap van Kevin Braber van grote afstand werd uitstekend gekeerd door de naar Nieuwenhoorn vertrekkende doelman Jesse Lub.

Diezelfde doelman hield de gastheren in de tweede helft op de been. Bob Dijkhuizen kreeg van dichtbij de kans om te scoren, maar Jesse Lub tikte de bal op prima wijze tot hoekschop. Ook een hard ingeschoten vrije trap van Barry Bronswijk werd door hem gekeerd. Diezelfde Bronswijk vond tegen het einde van de wedstrijd nogmaals de Maaslandse doelman op zijn weg.

Aan Maaslandse kant kregen Milano Naarden tweemaal en Roberto van der Pol de kans om doeltreffend uit te halen. Met nog zo’n zes minuten te spelen kreeg verdediger Dion Dickhoff zijn tweede gele kaart van de prima fluitende arbiter Peter Burger uit Barendrecht.

Na negentig zenuwslopende minuten kon MVV ’27 het kampioenschap vieren en de terugkeer naar de zo gewenste tweede klasse. Een knappe prestatie, omdat men een jaar eerder van enkele bepalende spelers afscheid had genomen en nadrukkelijk verder wenste te gaan met het inpassen van aankomend talent uit de eigen jeugd. Stapsgewijs wilde het team weer omhoog, maar daar heeft het dus maar één jaar voor nodig gehad.

De gastheren mogen zich de terechte kampioen noemen, want het gehele seizoen stond het bovenaan de ranglijst. Alleen KMD en Semper Altius hebben zich door ’n iets beter doelsaldo slechts één week koploper mogen noemen. Verder mocht Honselersdijk zich even lijstaanvoerder wanen toen half april MVV ‘27’s wedstrijd tegen Duindorp SV gestaakt werd. Uiteindelijk kon alleen deze ploeg MVV ’27 nog blijven volgen en zij zullen samen met KMD en Die Haghe in de nacompetitie eveneens promotie proberen af te dwingen.

Na de wedstrijd gingen op Sportpark De Commandeur alle remmen los en bleef het nog lang gezellig in en rond de overvolle kantine.

Wedstrijdbalsponsor: De Vetten Installatietechniek (Marcel de Vetten)
Champagnesponsor: 't Wapen van Maesland
Pupil van de week: Sil Keijzer (F3)