woensdag 22 mei 2013

Monsterscore bij Westlandcup wedstrijd MVV ‘27

Op een koude en gure dinsdagavond, nadat de competitie gespeeld is moeten aantreden tegen Monster, dat is geen pretje. Niet voor de spelers en niet voor de supporters.

MVV ‘27 moest duidelijk even wennen aan het hogere tempo dat Monster speelde en dat resulteerde al na 2 minuten in een grote kans, waarbij de bal ternauwernood weggewerkt kon worden.

In de zevende minuut was het wel raak voor Monster. Na een prima voorzet was de kopsterke spits iedereen de baas en was de 1-0 achterstand een feit. Toch liet MVV ‘27 zich niet wegspelen en kwam steeds beter in het spel en paste zich prima aan. Sterker nog, MVV ‘27 werd de bovenliggende partij en kreeg na een half uur de beloning toen Martijn Ham een goede aanval kon afronden.

Na rust werd het een soort korfbalwedstrijd en had MVV ‘27 de eerste kans op een voorsprong, maar deze werd helaas niet benut. Monster had bij de 2-1 alle geluk van de wereld want een klutsbal ging via een MVV ‘27 voet over Glenn Mosterd heen en kort daarop werd een mooie aanval van Monster goed afgerond. Na een kwartier in de tweede helft leek de wedstrijd bij een 3-1 stand gespeeld, maar MVV ‘27 gaf het niet zomaar op. De voor Koen Hordijk ingevallen Eric van Geest kreeg de bal op de zestien en schoot strak in.

Even leek het weer een wedstrijd, maar Monster wilde per sé winnen en het duel werd zo nu en dan wat grimmiger. Hierna werd het 4-2 en na een prachtige snelle aanval over links zelfs 5-2, maar nog gaf MVV ‘27 niet op. Het was weer Erik van Geest, die na aardig combinatievoetbal voor de 5-3 en ook de vierde en de vijfde van MVV ‘27 kwamen van zijn voet. Dat Monster tussendoor ook nog de zesde en zevende scoorde was alleen voor de statistiek belangrijk. De Westland Cup is daarmee voor MVV ‘27 snel afgelopen, maar aan de reactie van de spelers te zien was niemand daar rouwig om.