zondag 5 mei 2013

MVV ’27 nog op koers naar het kampioenschap

Met nog één competitieronde te gaan ligt MVV ’27 nog altijd op koers om het kampioenschap in poule 3C binnen te halen. Ook het uitduel tegen het thuis bijna onverslaanbare Quick Steps werd met 0-1 gewonnen. Een bevlieging van Roberto van der Pol in de 79e minuut was voldoende om met drie punten huiswaarts te keren. Daar ook Honselersdijk ternauwernood met 3-2  van RAS won en dus nog altijd twee punten achterstand heeft, blijft het tot de laatste speelronde spannend.

Een gemakkelijke wedstrijd werd het voor beide teams niet. Het hobbelige keiharde veld zorgde voor veel ongemak bij de spelers die ook nog te maken hadden met een stevige wind. De strijdlust bij de Maaslanders was echter prima, maar door genoemde omstandigheden zag het er soms onbeholpen uit. Wellicht speelden ook de zenuwen aan Maaslandse kant een niet te onderschatte rol.
In het eerste bedrijf waren de kansen op één hand te tellen. Met een kwartier op de klok schoot Milano Naarden vanaf de linkerzijde rakelings voorlangs het Haagse doel en kwamen zowel Leon van Kersbergen als Mark Akkerman ’n stap te kort om doeltreffend uit te halen. MVV ’27 werd geleidelijk aan wat sterker, maar creëerde verder weinig.
De laatste kans voor de theepauze was er een van Quick Steps-aanvaller Struan Ridderhof die de bal naar de tweede paal krulde, maar Jesse Lub kon deze met behulp van de lat uit het doel tikken.
Na de pauze toonde MVV ’27 zich wat feller in de strijd en liet zich meer op de helft van de thuisclub zien.  Toch kwam de ploeg van trainer Pim van der Hoorn in de 47e minuut goed weg. Bij de tweede paal kon de vrijstaande Michel van Baaren de hoek uitkiezen, maar Jesse Lub was attent bij diens inzet.
Verbeten ging MVV ‘27 op zoek naar de nodige treffer. In de 54e minuut knalde Dion Dickhoff de bal loeihard langs de verkeerde kant van de linkerpaal.
Middenvelder Coen Hordijk werd naar de kant gehaald voor Laurens van Rooijen om nog meer druk te zetten op het Haagse doel. De druk werd inderdaad groter en met nog elf minuten te spelen kwam de verlossende treffer. Roberto van der Pol dreef de bal op, kaatste met Martijn Ham en krulde vervolgens de bal fraai naar de tweede paal waar doelman Michael Oudshoorn kansloos was (0-1).
De definitieve nekslag had de volgende minuten kunnen worden uitgedeeld, maar de Maaslandse aanvallers speelde de mogelijkheden slordig uit. Zeker bij een counter waarbij vier MVV ’27-aanvallers tegenover slechts één Haagse verdediger stond plus de keeper.

Het belangrijkste was echter het feit dat MVV ’27 zonder kleerscheuren de negentig minuten en zo’n zes minuten blessuretijd doorkwamen. Het karwei dient nu volgende week zaterdag afgemaakt te worden tegen Westlandia.