zondag 24 maart 2013

Semper Altius en MVV ’27 houden elkaar in evenwicht

Het was geen al te prettige middag om buiten langs een voetbalveld te staan. Toch waren er weer vele hondstrouwe MVV ’27-supporters die de moed vonden de koude vrieswind te trotseren op Sportpark De Hoekpolder in Rijswijk. Zij zagen hoe twee ploegen veel moeite met de harde wind hadden en in een sportief duel een 2-2 uitslag overeenkwamen.

Reeds in de tweede minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van rechts werd door een Maaslands hoofd én gedragen door de wind over doelman Jesse Lub gejaagd en vervolgens gekeerd door de paal.

In de volgende minuten kreeg Mark Akkerman twee kansen, maar deze gingen zowel naast als over. Bij de derde mogelijkheid besloot hij de bal scherp voor te leggen en de inlopende Leon van Kersbergen kon afdrukken (0-1).
Lang kon er niet nagenoten worden, want uit een hoekschop van Rodney Aalderink kon twee minuten later de vogelvrije spits Mick van Oorschot met rechts uithalen (1-1).

Die beginfase zag er veelbelovend uit, maar het werd al snel minder bij de Maaslanders. Semper Altius zette meer druk en speelde net wat scherper dan de bezoekers. Het resulteerde in de 34e minuut dan ook in een achterstand. Devin Rodenburg mocht ongehinderd een voorzet afleveren en Mick van Oorschot kopte de 2-1 binnen, zijn 20e treffer van het seizoen.

In de rust moest trainer Pim van der Hoorn zijn manschappen op het hart drukken scherper te spelen, anders had men net zo goed direct kunnen gaan douchen.
Dat MVV ’27 wakker geschud was, bleek al snel na de thee. Mark Akkerman stuurde door het midden de behendige Roberto van der Pol weg die doelman Ronny ter Borg kansloos liet met een lage schuiver (2-2).

Robert van der Pol maakt 2-2
Dat was het moment dat gedacht werd dat MVV ’27 zou gaan doordrukken, maar Semper Altius liet zich niet te ver terug dringen. Tegenover een kans voor Leon van Kersbergen (kopbal over) stonden mogelijkheden voor Colin van der Sluys (redding Jesse Lub) en Dave van der Hoek (schot net over).

De Maaslanders kregen het in het laatste kwartier flink op hun heupen en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Een als voorzet bedoelde vrije trap werd door Hakan Copur op de lat getrapt. Martijn Ham had ook zomaar de winnende treffer kunnen maken. Keeper Ter Borg was al gepasseerd, maar het schot van dichtbij van Ham werd op de doellijn weggetrapt door Maurice van Steenhoven.

Een overwinning had fantastische geweest voor MVV ’27, zeker gezien de winst van zowel Die Haghe als Honselersdijk, maar dan hadden de Maaslanders eigenlijk te veel gekregen.