zondag 31 maart 2013

MVV ’27 komt moeizaam tot winst

Tegen het Haagse RAS kon MVV ’27 uiteindelijk drie punten bijschrijven, maar gemakkelijk ging dat in eerste instantie niet. In het eerste bedrijf vochten de Maaslanders meer tegen zichzelf dan tegen de bezoekers. Medespelers werden vaak niet gevonden en goede aanvallen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen.

De tweede helft ging het de thuisploeg een stuk beter af en op de overwinning van 2-0, die eigenlijk nog te laag uitviel, viel naderhand niets af te dingen. Zo blijft MVV ’27, ondanks de matige partij, koploper in een razend spannende competitie.

Het eerste kwartier leken de ploegen bang voor elkaar, want er viel nagenoeg niets te genieten en in de buurt van elkaars doelgebied kwam men nauwelijks. In het vervolg daarop had Mark Akkerman de ban kunnen breken, maar hij stuitte op RAS-doelman Jos Ghijsels. Met ’n half uur op de klok kopte Roel Nootenboom de bal uit een corner van Mark Akkerman in de doelmond, maar Milano Naarden wist Ghijsels koppend niet te passeren.

De enige kans van RAS in de eerste helft, een schot met links van Maurizio Resoidiwirjo, wist Jesse Lub met de toppen van zijn vingers te verwerken tot corner.

De tweede helft werd, zeker van Maaslandse kant bekeken, een stuk leuker. De spelers vonden elkaar ’n stuk gemakkelijker en vooral vanaf de rechterzijde was er continue gevaar. In de 49e minuut onderschepte Coen Hordijk een bal op het middenveld en gaf deze mee aan Leon van Kersbergen die zich langs zijn tegenstander wurmde. Ook doelman Ghijsels moest zich gewonnen geven (1-0). De ban was eindelijk gebroken en MVV ’27 ging op zoek naar meer.

Keeper Ghijsels bleek echter een grote sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Eerst was het Roberto van der Pol die zijn schot gestopt zag worden en vervolgens zag Mark Akkerman zijn uithaal via de handen van de RAS-goalie tegen de buitenkant van de paal gaan.

De enkele keren dat RAS zich in de buurt van het Maaslandse doel vertoonde, kwam MVV ’27 met de schrik vrij. Tot tweemaal toe werd een bal net voorlangs geschoten.

Ondanks het overwicht van de gastheren was de opluchting groot toen Milano Naarden in de 69e minuut de bevrijdende 2-0 scoorde. MVV ’27 kon, hoewel er nog 20 minuten te spelen waren, gezien het overwicht er van uit gaan dat de winst nu definitief binnen was. De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar.

De prima leidende scheidsrechter Walter Doorduin kon het zich veroorloven deze sportieve wedstrijd zonder kaarten af te sluiten.

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstijdbalsponsor: WBE Westland Bloemen Export
Pupil van de Week: Marinka Suijker (E5)