zondag 17 maart 2013

MVV '27 zonder kleerscheuren naar dikke winst

Na afloop van de wedstrijd MVV '27 - CION werd nauwelijks gesproken over het feit dat de Maaslanders dikverdiend met 4-0 hadden gewonnen, maar meer over de fysieke inzet van de Vlaardingers. Het team van trainer John van Leeuwen mocht de negentig minuten volmaken met elf spelers, maar de coulante scheidsrechter Aad Roos had zomaar enkele spelers van de bezoekers eerder naar de kleedkamer kunnen sturen. De onmacht van CION werd met regelmaat getoond door het lukraak zoeken naar ledematen van MVV '27-spelers. Dat er geen ernstige blessures te noteren waren, mocht een wonder heten.

Al vroeg in de wedstrijd pakte MVV '27 het initiatief zonder dat hieruit kansen werden gecreëerd.
Dat de aanvalslust toch een keer succes moest hebben, werd bewaarheid in de 18e minuut. De mee opgekomen Dion Dickhoff ging in het strafschopgebied van CION 'n eentweetje aan met Leon van Kersbergen en passeerde vervolgens doelman Metin Hoogerwerf (1-0).

Aanvaller Matij Mersch van CION kreeg enkele minuten later bij een tegenaanval een kans, maar zijn schot met links ging hard over de lat.
In de 37e breidde MVV '27 met wat geluk de score uit. Het centrale verdedigingsduo van CION kreeg een bal vanuit de achterhoede van MVV '27 niet onder controle waarna Leon van Kersbergen de bal eenvoudig oppikte en met een laag schot Hoogerwerf voor 'n tweede maal passeerde (2-0).

Direct na de theepauze had MVV '27 de zege veilig kunnen stellen. Een strak voorgegeven bal door Mark Akkerman werd door Leon van Kersbergen ingeschoten, maar Hoogerwerf voorkwam een treffer.
Lang hoefde de aanhang van MVV '27 niet te wachten, want een minuut lag de bal wel in het net. Een scherp afgemeten voorzet van Hakan Copur bereikte het hoofd van Roel Nooteboom die bij de tweede paal binnenknikte (3-0). Even later had Mark Akkerman iets te veel tijd nodig om een voorzet van Roberto van der Pol op juiste wijze voor zijn linkervoet te krijgen. Zijn poging vloog ruimschoots over de lat.

Een periode van zo'n vijf minuten liep MVV '27 in de achterste linie te freewheelen en dat gaf de Vlaardingers ongewild de kans een tegentreffer te scoren. Echter verder dan een hard schot van Carlo Hofman, dat over de lat scheerde, kwam men niet.
Met nog een kleine tien minuten te spelen werd invaller Martijn Ham weinig zachtzinnig in het Vlaardingse strafschopgebied omver gekegeld. Alternatieven voor een strafschop waren er niet en dus zette aanvoerder Roel Nooteboom zich met succes achter de kalktrap (4-0).
Zonder kleerscheuren werd de overige tijd uitgespeeld en dat was, zoals eerder aangegeven, mooi meegenomen.