vrijdag 8 maart 2013

3e helft? Scoor eerst een BoB!




In maart zal de bekende Bob-campagne zich richten op alle bezoekers van sportkantines, van barpersoneel tot sporter en supporter. Het terugdringen van rijden onder invloed is een belangrijke speerpunt van de overheid. Het grootste deel van de bezoekers (75%) die met de auto naar de sportverenigingen en weer terug naar huis gaat houdt zich netjes aan de regels en gaat nuchter naar huis of brengt z’n sportvrienden thuis. Helaas overschrijdt nog steeds 10% van de bezoekers van de sportkantine de alcohollimiet en stapt dan ‘gewoon’ achter het stuur. Aangezien alcohol en verkeer niet samen gaan en we willen dat alle sporters, vrijwilligers en gasten veilig thuis komen, ondersteunt onze vereniging deze campagne van harte.

Aankomende maanden hangt er campagnemateriaal in ons clubgebouw zodat bezoekers er op gewezen worden bewuster om te gaan met alcohol in het verkeer. Ook de politie zal aankomende periode vaker nabij sportclubs controleren.

De actie wordt gehouden op Voorne-Putten, in het Westland en de Drechtsteden. De lokale en regionale overheden werken samen met voetbal-, hockey-, tennis- en korfbalclubs. Dit zijn de grootste buitensporten met kantines in eigen beheer. Andere sporten kunnen natuurlijk ook mee doen aan deze campagne. Spreek elkaar aan, maak Bob-afspraken met elkaar! Dit moeten we samen kunnen doen!

Voor informatie: www.rovzh.nl/bobsport. Echte Bob’s kunnen leuke prijzen winnen, waaronder een ballonvlucht. Volg de acties (ook van de politie) via facebook.com/bobsportzh en twitter: @bobsportzh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten