zondag 3 maart 2013

MVV ’27 haalt zwaarbevochten overwinning

Om de concurrentie op afstand te houden moest koploper MVV ’27 af zien te rekenen met het in het rechter rijtje vertoevende Vlaardingse Victoria ’04. De Maaslanders, die een aantal spelers miste vanwege de wintersport, wonnen dan wel met de kleinst mogelijke score, maar vanzelf ging dat niet. In een spannend duel met veel balverlies aan beide zijden en erg weinig kansen was Roberto van der Pol uiteindelijk de matchwinnaar.
De wedstrijd kwam al snel op gang met twee ploegen die volop de aanval zochten. Victoria had haar laatste drie duels gewonnen, verkeerde in de juiste flow en gaf dan ook meer tegenstand dan mogelijk verwacht mocht worden.

Het tempo lag hoog en MVV ’27 kon een licht overwicht opbouwen. Een kopbal van Milano Naarden kon door keeper Michel Zuur gepareerd worden. Later kreeg deze keeper na een korte corner een hard schot van Mark Akkerman te verwerken. Een afstandschot van Victoria 04-speler Rocky van Beveren kon door doelman Jesse Lub over de lat getikt worden
In de 42e minuut kwam MVV ’27 goed weg. Jesse Lub kon een kopbal van Rocky van Beveren nog net met de vingertoppen uit de doelmond wegslaan, maar bij de tweede paal lepelde Donny van Balen de bal vervolgens over de lat.
Twee minuten later kon er in het MVV ’27-kamp gejuicht worden. De defensie van Victoria ’04 verdedigde slordig uit na een harde voorzet van Stanley Klop en van ’n meter of acht afstand kon Roberto van der Pol binnenschieten (1-0).

Gezien het spel van de eerste helft was het verdiend, maar na de rust was er nauwelijks meer onderscheid tussen beide ploegen. Victoria ’04 moest uiteraard wel komen en pompte de bal zo snel mogelijk in de zestien. Echter de laatste linie van MVV ’27 speelde een prima partij en gaf nauwelijks een kans weg.
Eenmaal kwamen de Vlaardingers nog in scoringspositie, maar middenvelder Kevin van der Meijs zag zijn poging op knappe wijze gekeerd door de Maaslandse goalie. Het foutenfestijn bleef spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Daniel Lier.