maandag 31 maart 2014

MVV ’27 Vrouwen 1 declasseert Lyra in tweede helft

Met een 3-6 overwinning op streekgenoot Lyra heeft MVV ’27 Vrouwen 1 een grote stap gezet naar handhaving in de vierde klasse. Na een 3-1 achterstand bij rust waren de Maaslanders in de tweede helft heer en meester en werd de tweede opeenvolgende zege behaald. Met dit resultaat gaan de spreeuwen aan kop in de voorjaarscompetitie, al moet daarbij aangetekend worden dat concurrenten HPSV, CWO en Smitshoek minder wedstrijden hebben gespeeld.
Op een drukkend warm kunstgrasveld nam MVV ’27 vanaf het beginsignaal het initiatief en de eerste kansen in de wedstrijd waren dientengevolge voor de Maaslanders. Zoals vaker dit seizoen resulteerde dit niet in een voorsprong. Sterker nog, de Lierenaren, die tot dan toe nauwelijks gevaarlijk waren, namen de leiding via een ongelukkig eigen doelpunt van rechtsback Joyce Troost. De uitploeg wenste niet bij de pakken neer te zitten en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam uiteindelijk van de voet van linkerspits Gaby van der Lee. Tot tien minuten voor rust leek het een kwestie van tijd vooraleer MVV ’27 zijn tweede zou maken, maar niets bleek minder waar. Een gebrek aan scherpte en concentratieverlies zorgden ervoor dat Lyra twee keer kon profiteren en met een comfortabele 3-1 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.
De slechte tien minuten voor rust kregen in het tweede gedeelte absoluut geen vervolg. Met de wind in de rug domineerden de Maaslandse dames van begin tot einde. De aansluitingstreffer van wederom Van der Lee liet dan ook niet lang op zich wachten. Ook de gelijkmaker van de sterk ingevallen Maaike Voogt viel rap en vanaf dan was het wachten op de voorsprong voor MVV ’27. Die kwam uiteindelijk door een fraai afstandsschot van centrale verdediger Suzanne Koornneef. De resterende tijd benutte de uitploeg om de eindstand afgetekender te maken. Via goals van nogmaals Voogt en alleskunner Simone Ham werd een eclatante 3-6 uitslag genoteerd.
Voor MVV ’27 Vrouwen 1 resteren dit seizoen nog twee wedstrijden: op 12 april thuis tegen Smitshoek en op dinsdag 29 april uit bij HPSV. Indien beide wedstrijden in winst omgezet worden, lijkt handhaving in de vierde klasse een feit. Na het laatste duel zal de concurrentie qua aantal wedstrijden op gelijke hoogte staan en mogelijk valt er dan voor de Maaslandse dames meer te vieren dan slechts verlenging van het vierdeklasserschap.