maandag 17 maart 2014

MVV’27 B1 – RKDEO 3-1!!! Nacompetitie is een feit!!!

Afgelopen zaterdag kon de B1 bij winst op het stugge RKDEO de nacompetitieplek veilig stellen.
De eerste helft speelde mvv’27  tegen de wind in en kregen we alle ruimte van RKDEO om van achteruit rustig op te bouwen. Dit ging prima en na 5 minuten kwamen we via een schitterende aanval over meerdere schijven op  1-0 via Alec. Hierna kregen we nog wel wat meer kansjes maar was ook RKDEO af en toe gevaarlijk in de counter met hun snelle mensen voorin.  Uit 1 van die uitvallen kwamen ze dan ook wel terecht op de 1-1 ruststand. We speelde de eerste helft in balbezit goed verzorgt voetbal maar bij balverlies stonden we niet goed waardoor RKDEO meer dan ons lief was kon counteren. De tweede helft gaf een totaal ander beeld, MVV’27 zette meer druk, de linies sloten beter en RKDEO kwam er niet meer aan te pas. Na weer een rush van Jeroen op rechts kon Michael de bevrijdende 2-1 inkoppen waarna we de wedstrijd eigenlijk probleemloos uitspeelde en zelfs nog de 3-1 bij konden schrijven.  Jongens vooral  knap dat jullie je niet lieten provoceren door de vervelende tegenstander en bleven voetballen. Komende 2 weken oefenen we tegen Zwaluwen en BVCB (hoofdklasse en vierde divisie) waarna we begin  april de kraker hebben tegen Victoria die samen met ons op de gedeelde tweede plaats staat. VFC de koploper speelt dan tegen den Hoorn de nummer 4. Dus wie weet als VFC daar punten laat liggen is er in de laatste 3 wedstrijden wellicht meer mogelijk als wij zelf blijven winnen. Bestuur bedankt voor de bloemen en het patatje en publiek bedankt voor de toejuichingen.