zondag 23 maart 2014

MVV ’27 krijgt te weinig bij HVC ‘10




Op zich is het verliezen van de koploper geen schande, maar het was tegen HVC ’10 absoluut niet nodig. Voetballend waren de Maaslanders de Hoekenezen de baas, maar dat leverde geen bevredigend resultaat op. Integendeel, HVC ’10 boekte een 2-0 overwinning en stevent af op het kampioenschap.
De eerste tien minuten was het voor beide teams zoeken naar het juiste gevoel. Het voorzichtig verplaatsen van de bal kon het talrijke publiek in die beginfase nog niet boeien. Tot halverwege de eerste helft konden beide doelmannen nagenoeg rustig toekijken hoe hun medespelers acteerden, maar toen moesten ook zij in actie komen.
Binnen vijf minuten kreeg de weer eens in de basis opgestelde Mark Akkerman twee kansen, waarbij zijn laatste schot net naast de verste paal de doellijn passeerde. Lourens van Rooijen vuurde even later hard op de vuisten van HVC ’10-doelman Daniël van der Knijff. Tussendoor lepelde Mathijs Benard de bal over het Maaslandse doel. 
In de 44e minuut kwamen de gastheren aan de leiding. Leroy Smits ontving de bal in buitenspelpositie. Het vlagsignaal van Ronald van der End werd door scheidrechter Stanley Lith tot woede van MVV ’27 genegeerd en Smits mocht zonder problemen binnen schieten (0-1). Met de pest in hun lijf gingen de mannen van Martin Vermeer aan de thee.
Na deze onderbreking pakte MVV ’27 de positieve draad weer op en zocht openingen in de HVC ’10-defensie. Het spel zag er meer dreigend dan gevaarlijk uit. Het grootste gevaar kwam uit een hoekschop van Roberto van der Pol die door meeverdedigende Leroy Smits bijna in het eigen doel belandde.
Aan de overzijde gaf Ricky Voskamp de bal voor en invaller Jurgen Warbout schoot naast. Diezelfde Warbout deed MVV ’27 in 78e minuut de das om. Twijfelend optreden in de Maaslandse verdediging bracht hem in balbezit. Tegen zijn schot was ook doelman Glenn Mostert kansloos (2-0).
Het verzet van MVV ’27 was nagenoeg gebroken en men besefte dat men vandaag de lijstaanvoerder niet zou kunnen verrassen. Alleen Roel Nooteboom kon nog wat gevaar stichten in de zestien van HVC ’10, maar zijn kopbal uit een hoekschop van Roberto van der Pol ging rakelings over de lat.
Het seizoen lijkt voor MVV ’27 als een nachtkaars uit te gaan. Met nog vijf duels te gaan hoeft men eigenlijk niet meer naar beneden te kijken en in de strijd om de laatste periodetitel heeft men inmiddels te veel punten verspeeld.
De opstelling: Glenn Mostert; Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Dion Dickhoff, Roberto van der Pol, Fabian Vermeer (Erik van Geest), Jordi Lems (Adam van Buuren), Lourens van Rooijen (Joey van Oosten), Milano Naarden en Mark Akkerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten