zondag 9 maart 2014

MVV ’27 breekt met traditie en wint in Zevenhoven




Trainer Martin Vermeer kwam met een overwinning terug uit het verre Zevenhoven, iets wat zijn voorgangers Ruud Spierings en Pim van der Hoorn in drie eerdere pogingen niet lukten. In een wedstrijd, die eerder komisch dan goed genoemd kon worden, mede door het hobbelige veld en een stevige wind, werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 0-1. De één week eerder debuterende Jordy Lems werd de matchwinnaar met een buitengewoon fraaie treffer.
Met opnieuw drie punten erbij is MVV ’27 inmiddels op 30 stuks gekomen en hoeft het met nog zeven duels te gaan eigenlijk niet meer naar beneden te kijken. Integendeel, met de winst in de eerste twee wedstrijden voor de derde periode zit er misschien nog een cadeautje aan te komen.
Na het eerste fluitsignaal van arbiter Yusuf Durgunsu kwamen ook direct de eerste kansen. Bij het aannemen van de bal verslikte MVV ’27-verdediger Dion Dickhoff zich in zijn tegenstander, waarna Marco Pellegrom uit een voorzet werd bereikt. De topscorer van Zevenhoven was nog niet scherp en daar kwamen de Maaslanders goed weg. Ook de verdediging van Zevenhoven was niet direct wakker en bood Fabian Vermeer de kans om te scoren, maar zijn poging eindigde in het zijnet.
Bij een volgende kans voor de bezoekers legde Milano Naarden de bal terug op Jordy Lems die van ruim twintig meter de bal uiterst fraai naar de linkerkruising mikte (0-1).
Tegenover het fysiek ingestelde spel van de thuisploeg stond het betere verzorgde technische voetbal van MVV ’27. In combinatie met een grote werklust betekende dit dat de Maaslanders vandaag zeker niet de mindere waren.
In de omschakeling waren zij uitermate gevaarlijk, maar het was jammer dat er te weinig mee gedaan werd. Op snelheid werden de Zevenhoven-verdedigers voortdurend gedegradeerd tot figuranten, maar de uiteindelijke afstraffing bleef uit.
Dat de crisis bij Zevenhoven, dat de competitie zo glansrijk startte met drie overwinningen, groot is demonstreerde Marco Pellegrom in de 26e minuut door in kansrijke positie finaal over de bal heen te maaien.
Zo ging het na de theepauze ook weer verder. Zevenhoven pompte de ballen zo vaak als mogelijk was in de zestien, waar MVV ’27 met grote regelmaat de flanken opzocht en dan met veel mensen naar voren trok. Weer was het mogelijk om het duel op slot te gooien , maar de grote mogelijkheden van Jordy Lems en Lourens van Rooijen werden een te gemakkelijke prooi voor doelman Martijn Brouwer. Zevenhoven stelde daar een halve omhaal van Edo de Zwaan tegenover uit een voorzet van Lennart van Zon.
Zoals aangegeven kan MVV ’27 zich nu gaan richting op een periodetitel en daarvoor zal komende zaterdag een goed resultaat gehaald moeten worden tegen SC Monster.
De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Abdulrachman Yildiz, Roberto van der Pol, Jordi Lems, Fabian Vermeer (Jeffrey Wupkes), Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Joey van Oosten (Mark Akkerman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten