zondag 2 maart 2014

MVV ’27 in boeiend duel naar winst

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Wedstrijdbalsponsor: Hoveniersbedrijf De Groot

In een duel, dat met name in de tweede helft zeer boeiend was, heeft MVV ’27 tegen Be Fair eindelijk weer eens een driepunter gehaald. Na de rode kaart van Robert van Mierlo zag men de ploeg uit Waddinxveen langszij komen, maar een beslissende treffer van aanvoerder Roel Nooteboom in de 90e minuut zorgde er voor dat de winst in Maasland bleef. De laatste winst dateerde van begin december, de 0-3 bij DSVP.

Al snel in de wedstrijd pakte Be Fair het initiatief en MVV ’27 werd enigszins naar achteren gedwongen. Bij een vrije trap van Patrick Vermeulen kopte Jimmy de Lange achterover, maar de bal eindigde in de handen van doelman Glenn Mostert. Ricardo van Tol schoot even later in het duel hard voorlangs.

Het is niet zo dat MVV ’27 nooit voor het doel van Be Fair te vinden was, maar kansrijke mogelijkheden waren schaars. Een vrije trap van Robert van Mierlo werd bij de tweede paal net onder de lat weggetikt door Be Fair-doelman Richard Bitter.
Zoals aangegeven werd de tweede helft een uitermate aantrekkelijk gebeuren. Het spel golfde op en neer met als gevolg dat de beide doelmannen ook wat meer werk te verrichten kregen. De gastheren speelden met veel vertrouwen en de inzet was prima.

Voor MVV ’27 was er al snel succes. In de 47e minuut werd Milano Naarden weggestuurd door Robert van Mierlo. De Maaslandse topscorer slingerde zich een weg naar het Be Fair-doel en liet vervolgens een punter los, waarop doelman Bitter geen antwoord had (1-0).

Achmed el Azzouti van Be Fair passeerde in de 73e minuut enkele tegenstanders, waarna Robert van Mierlo hem afstopte. Scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven hield Van Mierlo een rode kaart voor. De vrije trap werd door het slachtoffer zelf genomen en fraai naar de linkerkruising gestuurd (1-1).
De Maaslanders werden voor enkele minuten onder druk gezet, maar hervonden zich vervolgens weer. Dat bij tegenstanders de alarmbellen afgaan wanneer Roel Nooteboom mee naar voren trekt, was ook vandaag weer eens terecht. Rond de 80e minuut kopte hij de bal nog net naast uit een voorzet van links van Abdulrachman Yildiz, maar tien minuten later werd hij matchwinner. Bij een strakke voorzet van invaller Joey van Oosten wist Nooteboom, enigszins gehinderd door twee tegenstanders, de bal toch over de doellijn te drukken (2-1).

In de reservetijd probeerde Be Fair nog wel een tweede treffer te forceren, maar het geloof in eigen kunnen was al weg. Rest nog te melden dat de debuterende A-speler Jordy Lems zich prima staande hield tussen de senioren.

De opstelling: Glenn Mostert, Abdulrachman Yildiz, Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Lars Kloet, Robert van Mierlo, Jordy Lems, Fabian Vermeer, Roberto van der Pol (Joey van Oosten), Milano Naarden en Lourens van Rooijen (Mark Akkerman).