zondag 16 maart 2014

MVV ’27 verliest onverdiend van SC Monster


Wedstrijden krijgen niet altijd de terechte uitslag. Mocht MVV ’27 destijds met een gelukkige 1-2 uit Monster vertrekken, nu nam het team van Marten Glotzbach met dezelfde uitslag de benen. Ook in deze wedstrijd had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven, maar zo gaat dat op z’n tijd in het voetbal.
Beide teams schotelden een leuke open wedstrijd voor met veel inzet, maar de nauwkeurigheid was geregeld ver te zoeken. Net als ’n week eerder kwam MVV ’27 in de eerste speelminuut goed weg. Doordat Lars Kloet ruzie kreeg met de bal, kwam deze eenvoudig in het bezit van Michael Jager die op zijn beurt de bal in zeer kansrijke positie hoog over knalde.

De kansen aan beide zijden waren in het eerste bedrijf talrijk, maar het leek erop dat een vrije hoek uitzoeken best lastig was. Doelman Glenn Mostert aan Maaslandse zijde en Willem Jan Broch aan de overkant kregen schoten en kopballen veelal recht op zich af gevuurd, waardoor zij nauwelijks in de problemen kwamen.Tegen de pauze aan nam SC Monster de leiding. André Rohan ging op het randje van de zestien een combinatie aan met Bernardo Bor, ontving de bal op tijd terug en liet Glenn Mostert kansloos (0-1).

MVV ’27 startte de tweede helft voortvarend, maar moest even slikken toen de Monster-aanvaller Mike Looije vanaf de linkerzijde goalie Glenn Mostert passeerde en de bal pas op de doellijn gestopt zag worden door Dion Dickhoff. Nog geen zestig seconden later zorgde Joey van Oosten voor vreugde in het Maaslandse kamp. Over links werd hij weggestuurd en zijn schot raakte binnen via de tweede paal (1-1).


Beide teams hadden het idee dat er meer dan een remise inzat, waardoor het spel op en neer bleef golven en ook de mogelijkheden zich met regelmaat voordeden. Met nog tien minuten op het horloge van de streng doch rechtvaardige arbiter Yusuf Durgunsu kreeg MVV ’27 de bal met moeite uit de eigen verdediging. De uitblinker van Maaslandse zijde, Dion Dickhoff, was zo ongelukkig de bal in de loop van Mike Looije mee te geven. Die bedacht zich geen moment, knalde hard in de verre hoek en kon zich later tot matchwinnaar laten uitroepen.

MVV ’27 probeerde in de resterende tijd nog wel een gelijkspel af te dwingen, maar SC Monster paste een logische vertragingstactiek toe. Zo moesten de Maaslanders uiteindelijk na twee achtereenvolgende overwinningen weer eens een nederlaag slikken en dat deed pijn.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Abdulrachman Yildiz (Joeri van Dongen), Joey van Oosten (Mark Akkerman), Jordi Lems, Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Roberto van der Pol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten