dinsdag 11 maart 2014

MVV’27 VR1 – HPSV VR1 4 – 6

Helaas dames, over de 1e helft even geen verslag door mijn afwezigheid. Het enige dat ik wel hoorde, was dat Jane met een bloedneus eraf moest door een bal in het gezicht. Jane, vanaf deze kant heel veel beterschap en dat je er maar niet teveel last van mag hebben. Een spoedig herstel gewenst.
De tweede helft met 2-4 beginnen en dan na 10 minuten op 4-4 staan, getuigt toch weer van een enorme drive van jullie als meidengroep. Het was een wedstrijd tegen een gedegen concurrent en ze wisten dan ook even niet wat jullie in de rust gekregen hadden met zo’n start in de tweede helft.
Hierna golfde het spel heen en weer en degene die het 1e doelpunt zou maken, zou dan ook waarschijnlijk als matchwinnaar van het veld gaan. Het zonnetje bleef schijnen, de mouwen werden weer opgestroopt en de rood-witte brigade ging er nog even voor.

Dan gebeurt wat altijd gebeurt, een tegengoal en de koppies gaan even richting de grasmat. Toch bleven jullie erin geloven en tijdens een scrimmage voor de goal van HPSV werd de bal er even onreglementair uitgehouden door een speelster die geen keeperhandschoenen aanhad. Het hele stadion zag de “handsbal”, zelfs de dug-out van HPSV, maar helaas geen fluitje. Ja, meiden dat is de voetbalwet en zo’n beslissing wordt nooit teruggedraaid, hoe je ook protesteert. Accepteren klinkt dan heel makkelijk, maar dat lukte niet meer. We waren gebroken en de tegencoach zei wijselijk niets meer. Hierna hebben jullie het nog geprobeerd met jullie onverzettelijke inzet, maar vervolgens kwam uit een corner de nekslag en de eindstand stond op het bord.

Wat moet je als coach blijven zeggen, kop op, mouwen opstropen en gaan werken naar de volgende wedstrijd. Het leuke in deze poule is dat je elke week weer onder- of bovenaan kan staan, dus niet getreurd, dat doe ik ook niet. Het was nog lang onrustig in de kantine van MVV’27, zelfs met zo’n nederlaag. Ik ben benieuwd hoe het is als we weer eens winnend van het veld afstappen, want dat is jullie zooooooooo gegund.
Groetjes, Joost.

Forum Sport VR1 - MVV’27 VR1 6 – 2 (Haaglandencup)

NACHTBLINDHEID OORZAAK VERLIES???? Drukte bij Opticien in Maasland deze week!!!

Geen avondwedstrijden meer voor VR1. Na uitgeschakeld te zijn in de Rijnmondcup, nu ook uitgeschakeld in de Haaglandencup. Oorzaak: De overeenkomsten tussen beide wedstrijden is de avond (donker) met kunstlicht.
Dit moet het zijn dames, allemaal naar de opticien morgen voor een nachtbril. Voorafgaande aan de wedstrijd in de kleedkamer veel hilariteit en dat voorspelde al een bijzondere avond. Ook veel positiviteit van de leiding, ze verloren alles in de competitie, 2 doelpunten voor, 17 tegen. Hoog kunstgras niet gemaaid, een heel ander elftal als wat ze in de competitie hebben met 6 andere meiden uit de MA en waarschijnlijk gewoon uit het dorp, maar het verschil maakte onze nachtblindheid.
Meiden wat hebben we een kansen gehad en wat hebben we maar 9 kansen weggegeven. Bij hun haast elke aanval een doelpunt en bij ons mooie kansen, maar weinig doelpunten. De doelpunten die we scoorden waren van uitzonderlijke klasse, met mooi combinatievoetbal vooraf.
Tweede helft hebben we het doorschuiven van de laatste dame uitgeprobeerd, want de uitslag maakte niet meer uit. We zien dan toch dat we twee keer scoren en helaas zij natuurlijk ook. Toch was dat leuk om te zien hoe jullie daarop reageerden. Wederom heel veel inzet tot de laatste minuut en een wedstrijd is toch leuker als een trainingsavond met loopladders. De winnende reeks is even onderbroken, maar zal zaterdag hopelijk weer doorgevoerd worden.
Toch uiteraard de complimenten voor jullie doorzettingsvermogen, want toen de MA meisjes gingen douchen bij de tegenpartij werd het toch bij elke aanval van ons even spannend voor hun goal.
Meiden lekker uitrusten en zaterdag thuis om 15.00 uur weer de punten gaan pakken, dit keer een titel concurrent, namelijk HPSV, waar de vorige wedstrijd tegen hen met winst werd afgesloten.