maandag 24 maart 2014

MVV ’27 VR1 – Scheveningen VR1

Eindstand 1 – 0

Wat Eurotop in Den Haag, NEE, Topwedstrijd in Maasland!!!

Voorafgaande aan deze beladen wedstrijd met de eerste wedstrijd nog in het achterhoofd gingen we meteen vanaf het fluitsignaal volop de strijd aan. Er stond het nodige op het spel in deze wedstrijd, want we konden zomaar weer 2e worden in de poule bij winst. Vooraf duidelijk in de kleedkamer afgesproken dat we wat er ook gebeurde niet mee moesten gaan in hun spel. Gewoon ons eigen spelletje spelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want wat liepen de gemoederen vooraf, tijdens en na de wedstrijd nog hoog op. Gelukkig zijn er dan een aantal die het hoofd koel houden in deze heetgebakerde ambiance. Hoe kunnen sommigen zich ook zo laten gaan, terwijl ze dan hun eigen wedstrijd vergeten wat daar allemaal gebeurd was. Maar goed, de wedstrijd.

Meiden wat een inzet, wat een aanspraak op jullie conditie en wat een vechtlust voor elkaar. Zulke wedstrijden doen je als coach ook geen goed. Hoge bloeddruk, schorre keel en een pot nivea om het schrale gedeelte even bij te laten komen. Jullie als team hebben echt de duurverdiende punten binnen gesleept en dit zal zeker een boost geven voor de laatste wedstrijden. Vanaf het begin de druk erop en wederom met lekker voetbal de ballen in de voorste regionen krijgen. We hebben de bal ongeveer 25 keer uit moeten schieten voor een blessure behandeling, maar kregen de bal steeds wel weer netjes terug, applausje waard. Wat een harde duels dames en steeds netjes op de bal, waarbij we echt ons volledig gegeven hebben. Dan de 43e minuut een heerlijke aanval over rechts en de oefening die we op de training wel eens doen kwam eruit. Gewoon de spits inspelen, opendraaien, doorspelen naar de andere kant en afwerken. 1 – 0, top meiden. De consternatie die dan losbreekt is echt treurig en het is dan jammer dat de frustratie het wint van de volwassenheid bij de tegenpartij. Wij blijven gelukkig ingetogen en verzamelen ons in de kleedkamer.

Tweede helft weten we wat er komen gaat en dat komt dan ook. Een ware Zuid-Westerstorm windkracht 9 opkomend vanaf Scheveningen. Als we Storm gekalmeerd hebben met onze Oosterscheldekering (middenveld) en de Waterwegkering (verdediging)  de eerste 15 minuten overleefd , gebeuren er nog wat onsmakelijke overtredingen, maar de uitstekend fluitende scheids houdt het binnen de perken.  Dan krijgen we zelf nog wat kleine kansjes en de laatste 15 minuten is het een wirwar van overtredingen, 1 op 1 spel, wissels van meiden die er door zitten, aanvallen die de bloeddruk enigszins verhogen en dan………., het verlossende eindsignaal. Wat is het toch een fijn gevoel om zo het veld in te stappen, high fives te geven, meiden te zien glimlachen en vooral de blijdschap onder elkaar te zien, heerlijk.
Meiden, de witte wijn was daarna met alle liefde gegeven en hopelijk heeft die gesmaakt. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Lyra en ja, die gaan er ook alles aan doen om te winnen, want die willen van de laatste plaats af. Van de week weer lekker trainen en zaterdag voor de volle drie punten. Ik zie jullie donderdagavond. Voor dinsdag succes en vergeet donderdag de evaluatie niet na afloop.
Fijn weekend, groet, schrale billen coach.