zondag 27 oktober 2013

MVV’27 VR1 wint in nieuwe tenues tegen SVS VR4/5 Comb Eindstand 2-4.

Hoe hoog kan gras staan en waar zijn in vredesnaam de lijnen!!

Zo begonnen we de oefenwedstrijd bij SVS. Gelukkig heeft de tegenstander daar ook last van, dus dat mocht en zou vandaag geen excuus zijn. We begonnen best sterk alleen we misten iets, maar wat!! De bal rolde niet over het gras, dus de meeste ballen gingen door de lucht. Niet echt ons spelletje voetbal. Wij zijn op ons best met gemaaid gras of gewoon kunstgras. We kwamen dan ook op een vervelende 1-0 achterstand en zelfs voor de rust nog op een 2-0. Gelukkig kregen we de aansluiting echt net voor de pauze 2-1. Ik ben toen gaan zoeken op het veld tussen het hoge gras wat we misten, want het was iets wat we kwijt waren. Terwijl jullie terugliepen naar de kleedkamer zag ik het leggen tussen het hoge gras, het was BEZIELING. De bezieling meegenomen de kleedkamer in en het jullie gegeven. Sommigen van jullie zag ik direct googlen op de mobiel, want die wisten niet wat het betekende. Jullie namen het gelukkig allemaal mee de kleedkamer uit, het veld op. We moesten 1 ding doen en dat was winnend het veld af na het laatste fluitsignaal. We gingen meteen vanaf het begin weer met die belangrijke bezieling in het voetbal spelen en al snel kwam na een goede aanval de bal bij Jill “Partyanimal Kaprun”, die een voorzet gaf en waarschijnlijk door de wind in de verre hoge hoek belande, 2-2. We bleven en dat moet gezegd worden wel lekker voetballen en niet zoals de tegenstander alle ballen zonder enige vorm van tactiek nar voren knallen. Wij maken de combinaties die we leren op de training en proberen echt van achteren uit op te bouwen. Blijkbaar ging er weer een knop om bij jullie want bij een volgende mooie aanval, weer via de rechterkant kwam de bal bij Britt “Après-ski” van der Zwan en die schoot hem met een mooie pass in de diagonale verre hoek netjes in, 2-3. Het werd nog even spannend, want SVS kwam nog een paar keer behoorlijk gevaarlijk voor de goal bij onze Kim, maar die stond in haar hemelsblauwe nieuwe pakje haar vrouwtje. Hierna kwam door een snelle uitval de eindstand op het bord, door een mooie goal wat ook weer netjes opgebouwd was, 2-4. Dan lopen we terug naar de kleedkamer en dan hoor ik de coach van SVS tegen de scheids zeggen, gelukkig dat het gras zo hoog was, want op kunstgras of gemaaid gras hadden we echt weggespeeld geweest, die meiden kunnen echt lekker tikken. Als je dat dan hoort als leider, dan denk ik, wat zeur ik dan over bezieling. Toch is dat de moraal van vandaag geweest meiden, jullie kunnen echt voetballen als je er maar in gelooft. Gezegd moet worden dat we er vandaag vreselijk netjes bij liepen in de nieuwe trainingspakken gesponsord door Cor Pellikaan van Alarmned en heel verzorgd in de nieuwe tenues van Jan Pellikaan van de Noten Inpakcentrale Tovano.

Rest mij nog 2 hele belangrijke meiden te bedanken die na een week van skiën en een busreis helemaal verrot waren, maar wel klaar stonden om bij ons mee te doen. Jill “Partyanimal Kaprun” Davidse en Britt “Après-ski” van der Zwan hartstikke bedankt en het was niet te zien dat jullie je ski/snowboardschoenen nog aanhadden.

Volgende week, de in mijn ogen beste tegenstander uit onze competitie, Honselersdijk uit. Lekker trainen en dan met veel bezieling het veld weer in.

Fijn weekend, Joost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten