MVV ’27 verrast vriend en vijand (4-3)

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Tennisschool David van Aalst
Pupil van de week: Michiel Kamphuis (F2)

Mocht er nog geen Wonder van Maasland bestaan, dan is dat vanaf nu zeker een feit. MVV ’27 ontsnapte in de wedstrijd tegen Zevenhoven aan een zeker lijkende nederlaag. In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester en gingen rusten met slechts een 0-2 voorsprong. Wat er ook in de thee gezeten heeft, MVV ’27 nam de tweede helft volledig voor haar rekening en hield met 4-3 de punten verrassenderwijs in eigen huis.

In het eerste bedrijf speelde de defensie van MVV ’27 met veel risico achterin de bal rond, waarbij doelman Teko Malanda diverse keren in de problemen kwam. Dat was de verdienste van Zevenhoven dat vroegtijdig druk zette en er voor zorgde dat de opbouw van de gastheren nauwelijks op gang kwam.

Wanneer Zevenhoven zelf de bal in bezit had, dreigde er direct gevaar. Marco Pellegrom (schot op de vuisten) en Michiel Polman (’n teenlengte tekort) waren al dichtbij een treffer, maar deze kwam pas in de 33e minuut. Beste man van het veld Lennart van Zon mocht een eind oprukken en schoot met veel raffinement (buitenkant linkervoet) binnen: 0-1.

Twee minuten later liet MVV ’27 zich een keer voor het doel van Zevenhoven zien. Een strakke voorzet van Milano Naarden werd door Coen Hordijk koppend net naast de paal gemikt.

Het was een uitzondering, want verreweg het meeste gebeurde op de helft van de gastheren. Lennart van Zon werd in de diepte aangespeeld, de defensie van MVV ’27 kreeg geen vat op zijn bewegingen en hij tekende in de 43e minuut ook de 0-2 aan.

Op deze tussenstand was helemaal niets aan te merken en MVV ’27 mocht zelfs blij zijn dat het hier voor de theepauze bij bleef. Voor hetzelfde geld had Ivo van der Vlugt er uit een voorzet van Lennart van Zon nog een treffer aan toegevoegd, maar diens grote mogelijkheid vloog net over de lat. De aanhang van MVV ’27 had de hoop op een goed resultaat al lang opgegeven en wenste dat de schade in de tweede helft enigszins beperkt zou blijven.

En toch zou die tweede helft voor een complete ommezwaai zorgen. De wederopstanding van de thuisploeg liet echter nog even op zich wachten, want direct na de pauze had Zevenhoven weer zo’n grote mogelijkheid de score verder op te voeren. De voorzet van Ivo van der Vlugt leek op maat, maar Michiel Polman kon er net niet bij.

Langzamerhand kreeg MVV ’27 de overhand en Zevenhoven leek te veel energie te hebben verbruikt voor de rust. De rollen werden nu omgedraaid en de gasten moesten het nu hebben van spaarzame uitvallen.

In de 57e minuut konden de Maaslanders de aansluitingstreffer toejuichen. Een voorzet van Roberto van der Pol werd door Milano Naarden omgezet in een treffer (1-2).

Doordat de thuisploeg fanatiek de aanval zocht, was het voor Zevenhoven heerlijk counteren. Ivo van der Vlugt richtte nog eens hard op de vuisten van Teko Malanda en Bob Annegram schoot naast.

In de 77e minuut torende aanvoerder Roel Nooteboom bij een hoekschop van Joey van Oosten boven alles en iedereen uit en kopte steenhard de gelijkmaker binnen (2-2).

De Maaslandse aanhang wist niet wat haar overkwam, maar het werd nog veel leuker. Drie minuten later legde Roberto van der Pol de bal breed en de inkomende Jeffrey Wupkes scoorde zijn eerste doelpunt in Maaslandse dienst (3-2).

Weer vier minuten verder op de klok van de prima fluitende arbiter Luca Cantineau lobte Roberto van der Pol de bal subtiel over doelman Danny van der Hoort (4-2).

Nog even leek de spanning in de wedstrijd terug te keren toen Ivo van der Vlugt kon scoren op aangeven van Michiel Polman (4-3), maar verder kwamen de mannen van Zevenhoven-trainer Dennis van der Ing niet meer.

De Maaslandse aanhang zocht volkomen beduusd, maar intens gelukkig de kantine op om het mirakel nog eens uitgebreid te analyseren.

MVV ’27 speelde in de volgende opstelling: Teko Malanda, Stanley Klop (Pieter van Rijs), Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes , Joost Spruijt, Joey van Oosten, Hakan Copur, Dion Dickhoff, Roberto van der Pol, Milano Naarden (Leon van Kersbergen) en Coen Hordijk (Robert van Mierlo).