zondag 6 oktober 2013

MVV ’27 loopt terechte deling mis

Ruststand 0-0 en eindstand 4-3. Het was tekenend voor het duel tussen beide promovendi. De eerste 45 minuten van de wedstrijd gebeurde er te weinig om het publiek enigszins te vermaken, maar dat gebrek werd in het tweede bedrijf meer dan goed gemaakt met een regen aan doelpunten. Thuisploeg Be Fair won en mocht zich de gelukkigste partij noemen, want zij staken de drie punten in hun zak.
Het eerste bedrijf bestond voornamelijk uit het elkaar voorzichtig de bal toespelen zonder ook maar ’n enkel risico te nemen. Toch kwamen beide ploegen enkele malen dicht bij het vijandige doel. In de 8e minuut scheerde een harde inzet van Ahmed el Azzouti uit een hoekschop van Michael van der Heijden net over de lat. Een directe vrije trap van Robert van Mierlo in de 34e minuut werd onderweg naar de tweede paal door niemand beroerd, maar miste het doel  op korte afstand.
Dat waren de enige mogelijkheden die weinig stof tot napraten gaf tijdens de theepauze. Dat zal bij de beide trainers anders geweest, want beide ploegen kwamen met een geheel andere intentie het veld weer in.

Acht minuten na de hervatting stopte Stanley Klop in de eigen zestien op onjuiste wijze Be Fair-aanvaller Kamal Boutasgount af. Arbiter Pierre Korsius stond er dicht op en wees gedecideerd naar de stip. Bas van der Lugt vonniste (1-0).
Enkele minuten later had MVV ’27 het geluk dat Ahmed el Azzouti voor eigen succes ging, waar breed leggen op de vrijstaande Boutasgount een veel betere optie was.
MVV ’27 vertoonde zich steeds meer voor het doel van de thuisploeg en in de 58e minuut speelde Hakan Copur Robert van Mierlo in de diepte aan. Keeper Richard Bitter werd uitgespeeld, maar de poging van Van Mierlo eindigde aan de verkeerde kant van de paal.
Even later stond er toch een 1-1 stand op het bord. De bal werd vanuit de Be Fair-zestien teruggelegd op de inkomende Stanley Klop en diens lage schuiver werd onderweg niet beroerd, waardoor deze in de verre hoek eindigde.
MVV ’27 had inmiddels aanvallend wél de smaak flink te pakken, maar niet het juiste vizier. Een gekaatste bal van Roberto van der Pol werd door Joey van Oosten in de achtervanger getrapt en even later vuurde Coen Hordijk net over de lat.

De afstraffing kwam in de 70e minuut aan de andere kant van het veld. Een steekpass van Ahmed el Azzouti op invaller Patrick Vermeulen spleet de Maaslandse defensie en laatstgenoemde kon de 2-1 aantekenen.
Grote kansen bleven elkaar opvolgen. Milano Naarden kopte naar de hoek uit een hoekschop van Robert van Mierlo, maar daar werd de bal van de doellijn weggetrapt. Be Fair-middenvelder Mohamed el Azzouti knalde hard op doel, maar doelman Teko Malando pareerde deze succesvol.
In de 86e minuut breidden de gastheren hun voorsprong uit. Een hoekschop van Patrick Vermeulen werd bij de eerste paal binnen getikt door Mohamed el Azzouti (3-1).
Toch konden de bezoekers weer snel aansluiting vinden. Doelman Richard Bitter stompte de bal weg, waar een vangbal logischer leek. Roberto van der Pol nam de rebound vervolgens hard op zijn slof (3-2). Weer twee minuten later werd de bal weer eens in de zestien van Be Fair gepompt waar Roel Nooteboom de bal bij de tweede paal voorlangs kopte en deze door de kleine Milano Naarden werd binnen gekopt (3-3).

Deze laatste treffer viel enkele minuten binnen de blessuretijd en een gelijkspel leek daarmee logisch. Echter, bij een uitval van Be Fair aan de rechterzijde stopte Teko Malanda zijn tegenstander af ten koste van een vrije trap. Patrick Vermeulen draaide deze met zijn ‘linker’ geraffineerd op de lat, waarna een Maaslandse verdediger de terug- springende bal ongelukkigerwijs over de eigen doellijn werkte (4-3).
Ontnuchterd en teleurgesteld zochten de MVV ’27-spelers de douche op.

MVV ’27 speelde in de volgende opstelling: Teko Malanda, Joost Spruijt (Leon van Kersbergen), Jeffrey Wupkes, Roel Nooteboom, Stanley Klop (Dion Dickhoff), Robert van Mierlo, Hakan Copur (Pieter van Rijs), Joey van Oosten, Coen Hordijk, Milano Naarden en Roberto van der Pol.