zondag 27 oktober 2013

MVV ’27 pakt de winst bij SC Monster (1-2)

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Drie doelpunten en drie rode kaarten was uiteindelijk het eindresultaat in het Westlands onderonsje tussen SC Monster en MVV ’27. Die kaarten werden terecht uitgedeeld in een treffen dat bij vlagen pittig was, maar zeker niet onsportief. De thuisploeg won qua kaarten en MVV ’27 mocht zich de gelukkige winnaar noemen wat betreft het aantal treffers (1-2).

Die overwinning voor de Maaslanders was zeker niet wat je op basis van de eerste helft had mogen verwachten. SC Monster had een licht overwicht en kon in ieder geval nog enkele mogelijkheden noteren, terwijl MVV ’27 nauwelijks in de buurt van de Monsterse keeper Willem Jan Broch opdook.
De thuisploeg kwam dan ook terecht op voorsprong. In de 21e minuut gaf Michael Jager de bal laag voor, MVV ’27-aanvoerder Roel Nooteboom maaide over de bal en Ruud Zuyderwijk kon doeltreffend uithalen (1-0).

Twee minuten later moesten de bezoekers een grotere tegenslag verwerken. Bij een duel werd middenvelder Dion Dickhoff hard op zijn enkel geraakt en moest zich laten vervangen door Adam van Buuren. Of hij er volgende week weer bij kan zijn lijkt twijfelachtig.
MVV ’27 haalde de rust met een 1-0 achterstand, hoewel dat na de 34e minuut ook anders had kunnen zijn. Nu was Ruud Zuyderwijk de aangever, maar toucheerde Michael Jager met zijn schot de bovenkant van de lat.

De Maaslanders kwamen een stuk beter terug van de theepauze. Nu ging het spel meer gelijk op en toonde MVV ’27 meer lef. Per slot van rekening moest er een achterstand goedgemaakt worden.
In de 57e minuut soleerde Milano Naarden langs de achterlijn van SC Monster en zocht een medespeler bij de tweede paal, maar mikte zelf uit een moeilijke hoek zo zuiver dat hij doelman Broch totaal verraste (1-1).

De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs en dat werd nog eens geaccentueerd in de 72e minuut. Pieter van Rijs tackelde zijn tegenstander Damian Lisiecki onhandig op het middenveld. De Poolse speler van SC Monster nam wraak door Van Rijs hardhandig weg te duwen. Arbiter Greveling kende geen pardon en stuurde beide kemphanen vervroegd naar de douche.

Met nog drie minuten binnen de officiële tijd soleerde Roberto van der Pol tussen drie Monsterse verdedigers richting het doel van Willem Jan Broch. Twee man wist Van der Pol van zich af te schutten en de derde, Mark van Antwerpen, zag geen andere mogelijkheid dan hem ten koste van een rode kaart onreglementair neer te leggen.
Milano Naarden zette zich achter de vrije trap en joeg deze van ruim twintig meter fraai naar de rechter bovenhoek (1-2). SC Monster probeerde in de resterende minuten nog terug te slaan, maar de Maaslandse defensie gaf geen krimp.

Door deze overwinning ziet de ploeg van trainer Martin Vermeer zich terug op de derde plaats achter het voorlopig ongenaakbare HVC ’10 en Be Fair.

De opstelling van MVV ’27 was: Teko Malanda, Joost Spruijt, Jeffrey Wupkes, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Hakan Copur, (Pieter van Rijs), Dion Dickhoff (Adam van Buuren), Roberto van der Pol, Coen Hordijk, Milano Naarden en Lourens van Rooijen (Stanley Klop)