dinsdag 6 augustus 2013

Spetterend afscheid Steven Kapteijn

Eind vorig seizoen kondige Steven Kapteijn zijn afscheid aan als trainer/coach van MVV 4. Uiteraard wilde de selectie van het vierde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus werd er een afscheid voor Steven georganiseerd. Om ook gelijk wat op conditie te komen voor het aankomende seizoen stond er ’s middags een survival op het programma. ’s Avonds werd de dag feestelijk afgesloten in Delft.

Om zaterdagmiddag 3 augustus verzamelde de selectie van MVV 4 zich op het parkeerterrein van de club om per fiets af te reizen naar de Broekpolder in Vlaardingen.  In de kleedkamers van sportcomplex De Polderpoort stond Steven de eerste  verrassing van de dag te wachten. Omdat het niet ondenkbaar was dat er iemand bij het survivallen te water zou raken, was er uiteraard een lifeguard nodig om de drenkeling te redden. Een mooie klus voor scheidend trainer Steven, die in een fraai tenue werd gehesen en er zodoende bij liep alsof hij zojuist van de set van Baywatch kwam gewandeld.

Na even de armspieren opgewarmd te hebben stond de eerste hindernis van de dag op het programma. Tussen 2 bomen was een touwladder gespannen en zonder de grond te raken moest je van de ene naar de andere boom zien te komen. Een opdracht die met wisselend succes werd uitgevoerd. Vervolgens stonden er nog een aantal kracht- of evenwichtsoefeningen op het programma, totdat het tijd werd voor watersport. Met een vlot moest de Vlaardingse Vaart bevaren worden en het team dat het eerst terug was zou de opdracht winnen. Voor een aantal spelers betekende dit een eerste kennismaking met het water van deze Vaart. Uiteindelijk zou niemand droog de finish halen, want na onder andere boogschieten en het betere klauterwerk was de afsluitende hindernis niet te nemen zonder in ieder geval het water te raken. Met een touw moest het water over geslingerd worden en voor bijna iedereen was dit touw net iets te kort. Omdat de sloot een tijd niet uitgebaggerd was is iedereen daarna maar weer de Vlaardingse Vaart ingedoken om alvast wat af te spoelen. Nadat Maarten en Barry een eigen versie van ‘Fiets ‘m d’r in’ hadden laten zien was het tijd om te douchen en een verdiend biertje in te zon te nemen.

Na de survival werd er verzameld bij de shirtsponsor van MVV 4, ’t Wapen van Maeslant. Hier stond de bus van Nootenboom Tours al klaar om de selectie naar Delft te vervoeren. Voor vertrek naar Delft kreeg Steven eerst namens het 4e een reischeque aangeboden. De spelers en begeleiding hopen dat hij dit keer wel op tijd de luchthaven bereikt.. Aanvoerder Maarten bedankte in de bijbehorende speech Steven voor de energie en tijd die hij altijd in het trainen en coachen gestoken heeft.

Aan boord van de bus waren ook de leden van de nieuwe technische staf van MVV 4; Marcel de Vetten, Willem van der Hoeven en Sjaak Stougje. En uiteraard mocht ook vaste supporter Kees Horreweg niet ontbreken. Op het terras aan de Beestenmarkt was het nog  lang gezellig. En later was er in een van de aanwezige horecageledenheden weinig van de vermoeidheid  van ’s middags te merken..

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten