woensdag 21 augustus 2013

MVV '27 verliest eerste bekerduel bij RKDEO

Gisteravond (dinsdag) speelde MVV '27 de eerste bekerwedstrijd tegen zondagtweedeklasser RKDEO in Nootdorp. De wedstrijd werd door de Maaslanders met een nipte 1-0 verloren en qua kansen was dat terecht.
Waar MVV '27 weinig grote mogelijkheden wist te scheppen kwam de thuisploeg naast de enige treffer van de wedstrijd in beide helften eenmaal met het aluminium in aanraking.
In de 6e minuut ontsnapte MVV '27 aan een achterstand. Uit een hoekschop van Frank de Haan mocht Richard de Koning van dichtbij uithalen, maar via de handen van doelman Teko Malando werd de bal tegen de lat geslagen.
Aan Maaslandse kant waren goed opgezette aanvallen schaars en zo werd meer dan eens een schot van afstand geprobeerd. Doelman Murat Ozcan kon zich hooguit warmen aan de pogingen van Hakan Copur en Adam van Buuren.
Met nog ruim een kwartier te gaan in de eerste helft kopte Stanley Klop bij het uitverdedigen de bal in de voeten van Eloy Brook die van 25 meter afstand een poging waagde op doel waagde. Een ogenschijnlijk houdbare bal die een nachtmerrie werd voor Teko Malando. De bal vloog vlak langs de onfortuinlijke doelman tegen het net (1-0).
Na de treffer kreeg MVV '27 de overhand, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. Hakan Copur ontving een steekpass van achteren, passeerde op de zestien doelman Ozcan, maar zijn schot had te weinig snelheid om de stand gelijk te trekken.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld. De wil en inzet was er volop bij de Maaslanders, maar het drukte zich niet uit in mogelijkheden. Het team van trainer Martin Vermeer zocht wanhopig het Nootdorpse doel, maar kon er nauwelijks gevaar stichten.
De kans op 2-0 was groter. Na een flitsende aanval van Nootdorp in de 54e minuut schoot Marco de Haan de bal op de buitenkant van de Maaslandse paal.
In het vervolg van de wedstrijd viel er niet veel meer te beleven en kabbelde de wedstrijd onder leiding van de degelijk leidende arbiter Remco Schul naar het einde.