donderdag 1 augustus 2013

Jeugdkamp dag 5: woensdag 31 juli 2013

Woensdag: Dag van de Efteling




Omdat dit jaar het jeugdkamp 40 jaar bestaat wilden we ‘iets’ extra’s organiseren voor de jongens. We gaan al vele jaren naar Loon op Zand en hebben al op vele malen de Efteling gepasseerd. Vandaag gingen we eens echt het park in! De jongens waren er zeer van overtuigd dat op de Woensdag de  vossen jacht plaats zou vinden. Dit is namelijk al vele jaren een traditie. De jongens waren dus ook tijdens het ontbijt bezig om veel informatie over de vossenjacht binnen te slepen. Zo af en toe volgden er ook wat hints over de Efteling vanuit de begeleiding. Na het ontbijt was het dan eindelijk zover, Remco bracht uiteindelijk het verlossende woord: De Efteling! De jongens moesten eerst nog even goed nadenken voordat het uiteindelijk tot hun door drong. Er was gelijk vrolijkheid en iedereen had er zoals verwacht veel zin in. Na de laatste voorbereidingen waren we om 10.00u in de Efteling gearriveerd.  De E en F gingen onder begeleiding het park in. 


De C en D mochten met elkaar hun route door het park bepalen. Tussendoor werd er een meegenomen lunch genuttigd. Om 16.30 moest iedereen zich weer melden op de afgesproken locatie om weer richting het kamphuis te gaan. Iedereen heeft een SUPER dag beleeft en de mooie verhalen vlogen in de rondte. Op het kamphuis aangekomen hadden de kooksters al bijna de heerlijke nasi met sate klaar. De jongens mochten eerst nog even een halfuurtje het veld op om even een balletje te trappen en de leuke verhalen van de Efteling te delen.


Na het avond eten mochten de jongens aan de bak met  een door de kooksters georganiseerd ‘Ik hou van Holland spel’. De bekende spellen zoals: Mr Chung, Linda’s verjaardag, Geen Ja geen Nee, woorden spellen; Mystery Guest en nog een paar. Erg leuk! Na zo’n dag was iedereen aardig afgetakeld. Na de avonsnack (broodje knakworst!) was het tijd om naar bed te gaan. Tot Morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten